Badel 1862 predstavio novu kolekciju vrhunskih Korlat rakija i likera

Kolekcija čak 14 pomno osmišljenih rakija i likera rezultat je višegodišnjeg rada, a donosi jedinstvene okuse tradicionalnih pića interpretiranih na moderan način

Badel 1862  tržištu je predstavio jedinstvenu i impresivnu kolekciju Korlat rakija i likera koja sadrži čak 14 proizvoda. Korlat likeri i rakije rađeni su od najboljih prirodnih sastojaka, u malim serijama, s posebnom pažnjom i strpljenjem kako bi se dobili zaista vrhunski proizvodi koji daju novo ruho tradicionalnim domaćim pićima.

U razvoj novih proizvoda uz Badelove stručnjake prvi puta su bili uključeni i vanjski stručnjaci te suradnici. Provedena su tri kruga blind testiranja  u kojima su sudjelovali barmeni, chefovi i drugi gastro stručnjaci, profesori s Agronomskog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, ugostiteljski i turistički djelatnici te pojedinci raznih drugih profila koji se profesionalno susreću s alkoholnim pićima. Na osnovu njihovog mišljenja okusi su se prilagođavali i dorađivali kako bi se došlo do najboljih receptura i vrhunskih rezultata.

„Proizvodnju Korlat rakija i likera temeljimo na principu craft proizvodnje,  a recepture smo razvijali i brusili godinama. Tradiciju smo interpretirali na moderan način pa je, primjerice, naš višnjevac, rađen od benkovačke maraske, oplemenjen hvarskom lavandom po čemu je jedinstven. Da smo odradili dobar posao i da su proizvodi spremni za tržište znali smo kada su na zadnjem blind testiranju vanjski stručnjaci upravo naše proizvode izabrali kao najbolje u konkurenciji drugih, sličnih proizvoda“ – izjavila je Vesna Jurak, master destilerica u Badelu i glavna autorica Korlatove kolekcije rakija i likera.

Korlat linija rakija i likera obuhvaća sljedeće proizvode – Aroniju s cvjetnim medom, Bisku, Dunju barrique, Lozu barriqe, Marelicu, Medicu s propolisom, Orahovac, Smokvu s rogačem, Šipak i divlju ružu, Šljivovicu barrique, Travaricu barrique, Teranino, Viljamovku i Višnju s lavandom.

Korlat kolekciju rakija i likera osim vrhunskih i jedinstvenih okusa odlikuje i atraktivan i također poseban dizajn ambalaže i etiketa. Dizajner Predrag Zagorac pomno je osmislio jedinstvenu etiketu za svaki od 14 proizvoda kako bi se i na taj način istaknula craft proizvodnja, prirodni sastojci te jedinstvene arome koji ih karakteriziraju.

„Naš brend Korlat godinama je sinonim vrhunske kvalitete i jedinstvenih okusa za crna vina, a korištenje istog brenda za nove rakije i likere jasno ukazuje da se smo i u ovom segmentu slijedili isti pristup i beskompromisno inzistiranje na kvaliteti i okusu. Rakije i likeri dio su hrvatske tradicije koju mi u Badelu 1862 cijenimo i želimo čuvati kombinirajući ju s najnovijim trendovima. U razvoj novih proizvoda smo uložili puno truda, znanja i vještine i zaista smo ponosni na rezultat. Ovime smo dodatno proširili ne samo premium ponudu Badela 1862  već i obogatili hrvatsku gastronomsku i turističku ponudu“, komentirao je Jasmin Jurkovac, direktor prodaje Badela 1862.