JTI dobitnik jubilarnog desetog certifikata Poslodavac Partner

Kompanija Japan Tobacco International (JTI) u Hrvatskoj je po jubilarni, 10. put dobitnik certifikata Poslodavac Partner za izvrsno upravljanje ljudskim potencijalima. Za dobivanje certifikata Poslodavac Partner JTI je morao proći detaljnu analizu sustava, a posebno se istaknuo u području privlačenja zaposlenika i zapošljavanja.

U prošloj je godini JTI uspješno uveo unaprijeđen program mentorstva te dodatno proširio ispitivanje organizacijske klime i angažiranosti zaposlenika čime je zaokružio desetogodišnje ulaganje u razvoj ljudskih potencijala. Ispitivanje zadovoljstva zaposlenika sada uključuje i mjerenje zadovoljstva prilikama za razvoj a provodi se i mjerenje zadovoljstva jasnoćom poslovne strategije, kvalitetom komunikacije s menadžmentom, sustavom nagrađivanja i brojim drugim aspektima na razini organizacije.

Zoran Kosijer, direktor Odjela za zaposlenike i korporativnu kulturu u JTI izjavio je: „Izuzetna posvećenost zaposlenicima i kontinuirano ulaganje u njihov rast i razvoj čini Japan Tobacco International jednom od rijetkih kompanija koja godinama unazad uspješno privlači i zadržava talentirane ljude. Posebno smo ponosni na naš program mentorstva u koji se mogu uključiti svi zaposlenici kompanije. Na ovaj način, zaposlenici kroz vlastito iskustvo doprinose razvoju i unaprjeđenju procesa mentoriranja pri čemu prenose znanje i stručnost kako bi pomogli razvoju vještina i stjecanju samopouzdanja novih zaposlenika. Nadalje, svi su naši menadžeri educirani o raznim temama u području upravljanja ljudskim potencijalima zbog čega su odlični u vođenju timova a što se ujedno odražava i naše izvrsne poslovne rezultate“.