Konzum zapošljava – nove otvorene pozicije u vodećem trgovačkom lancu u RH

U skladu s kontinuiranim razvojem kompanije i širenjem maloprodajne mreže, Konzum ima povećanu potrebu za novim kolegama. Trenutačno su u tijeku natječaji za više od 20 radnih mjesta kojima je obuhvaćen široki spektar zanimanja za različite profile zaposlenika, neovisno o tome dolaze li novi kolege s dugim radnim stažem pa traže nove izazove ili žele steći prvo radno iskustvo.

Zaposlenjem u Konzumu novi zaposlenici postaju dijelom najveće obitelji u Hrvatskoj koja broji više od 10.000 ljudi. Konzumova je trajna misija izgradnja kolektiva prepoznatog po kvaliteti, ali i po stimulativnoj i ugodnoj atmosferi. Tako u Konzumu kontinuirano unapređuju i povećavaju prava i pogodnosti zaposlenika – početkom 2023. godine uloženo je 13,2 milijuna eura u plaće više od 9.000 zaposlenika u maloprodaji, veleprodaji, logistici i internet prodavaonici, a uz to je povećan i iznos uskrsnice, božićnice, regresa, dara za dijete te maksimalni iznos prijevoza.

Konzum se iz godine u godinu potvrđuje kao odgovoran poslodavac i kroz osiguravanje mnogobrojnih stimulacija tijekom cijele godine. Odraz toga su i zadovoljni zaposlenici čije radno iskustvo u prosjeku traje više od deset godina, a velik broj je i onih kolega koji su se zaposlili u kompaniji za vrijeme sezone te odlučili ostati.

„Zaposlio sam se u Konzumu u srpnju prošle godine. Planirao sam raditi privremeno, za vrijeme sezone, da zaradim nešto novaca. Međutim, upoznao sam dobru ekipu i vidio sam mogućnost napredovanja, a atmosfera među kolegama je bila iznimno ugodna što mi se svidjelo. Zato sam odlučio ostati i vidjeti kakva me poslovna budućnost ovdje očekuje“, rekao je Tom Šikac, prodavač.

Pored uskrsnice, božićnice, regresa, dara za dijete, troškova prijevoza i jubilarnih nagrada, Konzum isplaćuje i naknadu za novorođenče, naknadu za topli obrok i naknadu za učinak. Tu je i dodatno zdravstveno osiguranje, popust za zaposlenike, slobodan dan roditeljima prvašića na prvi dan škole i mogućnost rada na nepuno radno vrijeme, što je osobito zanimljivo roditeljima i ostalim zaposlenicima koji nastoje uskladiti poslovne obaveze s privatnim potrebama.

Konzum je usmjeren i na profesionalni razvoj zaposlenika pa tako kroz Konzum Akademiju svi zaposlenici imaju jednake prilike za razvoj i napredovanje te mogu sudjelovati u internim treninzima i edukacijama. Po njihovom završetku zaposlenici usvajaju potrebna znanja i vještine za razumijevanje korporativne kulture, uspješan rad i preuzimanje odgovornosti na razinama od maloprodaje, preko logistike do uprave. Našu kvalitetu i izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima prepoznala je i struka pa nam je dodijeljen i Certifikat Poslodavac partner (CPP). 

Više informacija o zaposlenju u Konzumu može se pronaći na stranici karijera kompanije.