Hollywoodska zvijezda Orlando Bloom novo zaštitno lice Staropramen piva

Svjetski poznati glumac ima glavnu ulogu u novoj Staropramen kampanji – „The Prague Expert“, koja otkriva tajne najpoznatijih majstora pivara i ljubitelja piva

Orlando Bloom, popularni hollywoodski glumac i ambasador UNICEF-a, novo je zaštitno lice legendarnog premium lager piva Staropramen. U novoj se kampanji udružio s majstorima pivarima kako bi otkrio tajne „praškog piva broj jedan u svijetu“.  

Naime, tijekom snimanja popularne Amazonove serije „The Carnival Row“ slavni glumac je čak tri godine živio u Pragu i danas ga naziva svojim drugim domom. Njegova istinska strast i povezanost s gradom odigrala je ključnu ulogu u kreiranju priče za kampanju u kojoj je dobio ulogu stručnjaka za Prag. Svojom ulogom pomoći će dočarati duh češke metropole i svjetske prijestolnice piva, pritom otkrivajući 150 godina dugu povijest višestruko nagrađivanog Staropramena.

Priča same kampanje živopisno prikazuje kako je strast za pivarstvom učinila stanovnike Praga najvećim ljubiteljima piva i najboljim svjetskim majstorima pivarima. Istovremeno, odgovor na pitanje kako se proizvodi savršeni Staropramen još ne zna nitko osim majstora pivara iz tamošnje pivovare. Kako bi dobio odgovor na to pitanje, Bloom obilazi dobro poznate lokacije u Pragu: od sunčanih terasa i podzemnih prolaza sve dok ne dođe i u samu pivovaru.

“Prag je nevjerojatan grad, meni vrlo blizak, i sretan sam što sam imao privilegiju živjeti i raditi u njemu nekoliko godina. Bilo mi je iznimno drago kada me Staropramen kontaktirao s idejom da sudjelujem u ovoj kampanji, jer nakon što sam na vlastitoj koži doživio i osjetio bogatu pivsku kulturu grada i shvatio koliko ozbiljno ljudi tamo shvaćaju pivo, znao sam da projekt ima veliku vrijednost i čast mi je što su me pozvali da sudjelujem. Bilo je sjajno raditi na projektu s ciljem da ispričamo priču o više od 150 godina dugoj tradiciji“, rekao je Bloom.

Poznat kao gurman i velikan glumačkog svijeta, Bloom će se uskoro pojaviti u filmovima “Gran Turismo” studija Sony Pictures, koji će se premijerno prikazati u kolovozu 2023. i filmu “Wizards!” produkcijske kuće A24-a. Osim toga, uskoro počinje snimati i triler „The Cut“.

“Orlando Bloom je zaista majstor svog zanata, baš poput našeg tima pivara. S posebnom naklonošću prema Pragu, gdje je živio nekoliko godina, slavni glumac poznaje grad, kulturu i običaje. Prag ima bogatu povijest pivarstva i dom je nekima od najvećih stručnjaka za pivo, uključujući i majstore koji rade na Staropramenu. Ovom suradnjom slavimo grad Prag i njegov odnos s ljubiteljima piva koji cijene našu tradiciju i kvalitetu“, komentirala je Lara Nizić, Senior Manager za Premium & Beyond Beer brandove Zagrebačke pivovare.

S ciljem predstavljanja tog jedinstvenog duha i atmosfere grada Praga te stručnosti, kvalitete i tradicije brenda, kampanja „The Prague Expert“ je proslava svega što čini Staropramen posebnim. Više detalja o kampanji uskoro će biti dostupno je na web i Facebook stranici Staropramena.