Nataša Bagić: Uspješna inovacija omogućava jednostavnost upotrebe i savršeni napitak

De’Longhi grupa predstavila je novi proizvod – Eletta Explore najnoviji je inovativni uređaj za pripremu toplih i hladnih napitaka, poseban po tome što sadrži tehnologiju koja omogućava izradu cold brew napitaka, odnosno hladnih napitaka od kave. O novostima za Progressive govori Nataša Bagić, Marketing Manager Balkans, De’Longhi Group.

Što je cold brew i što se događa tijekom pripreme takvih napitaka?

Priprema cold brew napitaka prava je magija jer voda zaobilazi grijač i dolazi do komore za kuhanje na sobnoj temperaturi i pod niskim pritiskom. Međutim, magija ne prestaje već se pretvara u napitak od kave sobne temperature te blago slatkog okusa. Zahvaljujući tehnologiji za pripremu hladne pjene i hladne cold brew kave, možete se igrati pripremom bezbroj mogućnosti toplih i hladnih napitaka.

Novi uređaj dolazi s tri jedinstvene tehnologije dizajnirane da zadovolje potrebe svakog ljubitelja kave:

• Apsolutna novost na De’Longhi uređaju za kavu je revolucionarna tehnologija hladne ekstrakcije koja jednim dodirom radi cold brew napitke za manje od pet minuta.
• LatteCrema Hot tehnologija zaslužna je za savršenu toplu i kremastu mliječnu pjenu.
• Eletta Explore također brine za one koji više vole avanture hladne kave uz LatteCrema Cool tehnologiju, novi sustav za pjenjenje mlijeka koji daje slatku i baršunastu mliječnu pjenu na idealnoj temperaturi za hladne napitke i recepte.

O čemu vodite računa pri osmišljavanju novih proizvoda?

Potrošači su sve zahtjevniji i zato je važno istaknuti da se mi u De’Longhiju fokusiramo na inovativne tehnologije, kompatibilnost povezanu uz zadivljujući dizajn i jednostavnost korištenja uređaja kako bi svakom potrošaču omogućili pripremu savršene kave u potpunosti prilagođene osobnim željama. Svi naši uređaji moraju, prije svega, biti jednostavni za korištenje uz prilagodljiv mlinac i jednostavno održavanje.

Koliko je za aparate za kavu važna kava koja se u njih stavlja? Kako biste opisali svoju kavu?

Svježa zrna kave srce su automatskog uređaja za kavu i osnova naše filozofije Od zrna do šalice. Automatski uređaji za kavu posebni su jer neki sadrže tehnologiju Bean Adapt dok svi uređaji imaju prilagodljiv čelični mlinac. Revolucionarnom Bean Adapt tehnologijom aparat za kavu prilagođava željenu jačinu mljevenja zrna kave, dozu zrna kave i temperaturu pripreme kave prema preferencijama korisnika.

Na taj način ističu se jedinstveni okusi i arome vrste kave koju je korisnik odabrao. Svaki automatski De’Longhi uređaj za kavu ima integrirani mlinac sa čak osam postavki mljevenja. Mlinac koristi neuništive rebraste čelične noževe koji osiguravaju 100% preciznosti mljevenja za savršene rezultate. Drugim riječima, izbor zrna kave je na potrošaču, a savršenstvo izrade svakog napitka na uređaju, uz tehnologiju koja to omogućava. Zato je naša krilatica – Perfetto, od zrna do šalice!

Kako se održava čistoća aparata i koliko je taj proces korisniku zahtjevan?

Usudila bih se reći da je održavanje svakog uređaja recept za dugoročni vijek pa tako, naravno, i za uređaje za kavu. Upute o održavanju dolaze uz svaki uređaj i vrlo su jednostavne i ne oduzimaju puno vremena. Važno je koristiti dodatne pomagače kao što je filter za vodu i sredstvo za čišćenje kamenca – dekalcifikator, jer ti proizvodi pomažu da okusite razliku i osigurate autentičan okus u svakoj šalici.

Koje biste još aparate izdvojili iz portfelja? Koji su top proizvodi?

De’Loghi portfelj je zaista širok i raznovrstan kako bi zadovoljio različite potrebe potrošača, neovisno o tome želite li koristiti unaprijed mljevenu kavu ili baš posebno i omiljeno svježe zrno kave. Naši uređaji se dijele na ‘espresso’ uređaje za kavu i automatske uređaje za kavu.

Naš najprodavaniji proizvod je svakako espresso uređaj Dedica koji je prepoznatljiv po jedinstvenom, šarmantnom dizajnu i kompatibilnosti za svaki prostor zbog dimenzija i različitosti boja. Osim te osnovne Dedica linije proizvoda, nova sofisticiranija espresso linija La Specialista ističe se jer omogućuje oslobađanje vaše mašte u pripremi kave i stvaranje remek-djela u svakoj šalici.

La Specialista linija svojim je dizajnom i tehnologijama ravnoteža između znanosti o kavi i umijeću izrade iste jer potiče baš pravog baristu u vama. La Specialista aparati za kavu razvijeni su za strastvene ljubitelje autentičnog espressa i napitaka s mlijekom koji žele usavršiti svoje znanje u pripremi savršenog napitka s aparatom koji ih može podržati tijekom tog procesa. Od pravog izbora zrna kave do prilagođavanja svakog koraka procesa pripreme kave, La Specialista aparati za kavu omogućuju potpunu kontrolu u svakoj fazi procesa pripreme.

Koliko De’Longhi grupa ulaže u inovacije i zašto su one bitne?

De’Longhi grupa iz godine u godinu ulaže u inovaciju svih svojih kategorija i brendova jer danas je to neophodno da bi se razlikovali i istaknuli na tržištu. Savršena inovacija je ona koja nam osigurava i omogućava jednostavnost upotrebe, jer to je ono što je danas najvažnije – povjerenje u uređaj, u našem slučaju za kavu, da jednim dodirom osigura savršeni napitak od kave neovisno je li to espresso, latte machiato ili cold brew Mohito.

Osim aparata za kavu, koji su još proizvodi u asortimanu?

Unutar širokog portfelja De’Longhi brenda, osim inovativnih i prepoznatljivih uređaja za kavu, svakako možete pronaći i uređaje za grijanje, hlađenje, ovlaživače ili možda odabrati neku od kolekcija uređaja za pripremu doručka; toster ili kuhalo, koji spajaju modernu eleganciju s prepoznatljivim šarmom kako bi stvorili savršenu igru kontrasta i bili funkcionalni te ukras prostora.