Green Future konferencija s desecima stručnjaka i tisuću posjetitelja

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

U Splitu je danas otvorena dvodnevna Green Future konferencija koja će okupiti 50 domaćih i stranih stručnjaka, a očekuje se da će je posjetiti oko tisuću ljudi.

Na konferenciji će se govoriti o zelenim tehnologijama, urbanoj i e-mobilnosti, zaštiti okoliša, digitalizaciji poslovanja te financiranju zelenih projekata.

Govornici će među ostalim biti Sébastien Pellion iz Glova, bivša ministrica turizma Austrije Elisabeth Köstinger, hrvatska ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, Andrius Bičeika iz REVOLUT-a, kao i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Organizatori konferencije su Ognjen Bagatin, Tomislav Buljubašić i Marijan Čipčić, a vrijednost projekta je veća od sto tisuća eura. Tijekom otvaranja je uručen zeleni certifikat, a po odluci organizatora svaki posjetitelj konferencije će posaditi stablo. Za tvrtke koje razvijaju inovativna rješenja u području održivog razvoja će se u sklopu konferencije održati i Startup Challenge.

“Ovo je drugo izdanje Green Future konferencije u Splitu gdje želimo biti i iduće godine. Ove godine imamo još jaču suradnju s gradom. Okupili smo više od 50 govornika i više od 900 sudionika, a imamo i ljude iz 15 zemalja svijeta. Oni su ovdje došli slušati i s nama dijeliti svoje znanje. Ovo je edukacijski i informacijski event, te odlična prilika za upoznavanje ljudi u ovoj industriji”, kazao je Bagatin dodavši da sve što dolazi u budućnosti ide prema održivosti.

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Naglasak konferencije je na održivim tehnologijama, kao i na održivom poslovanju, rekao je Tomislav Buljubašić otkrivši među ostalim da će imati prezentaciju prvog električno-morskog vozila, potom puno stručnjaka iz brojnih gradova koji će prezentirati različita Smart City rješenja i održivu, te urbanu mobilnost kako je to riješeno u svjetskim metropolama.

Posebna prednost Green Future konferencije je okupljanje predstavnika javnog i privatnog sektora iz cijeloga svijeta, ističu organizatori, čime se osigurava jedinstvena platforma za upoznavanje suvremenih tehnologija i primjera dobre prakse vezanih uz temu koja je univerzalno prihvaćena kao najvažnija preokupacija današnjice. (Hina)