dm ženska utrka okupila više od 6.600 trkača koji su promicali zdrav način života

Osigurano 20.956,50 eura za nabavu uređaja za KBC Sestre milosrdnice

U subotu, 10. lipnja 6.623 trkačica i malih trkača okupilo se na dm ženskoj utrci u Zagrebu kako bi promicali zdrav način života. Na jednom od najvećih sportskih druženja u Hrvatskoj održane su dvije utrke za djecu i dvije utrke za žene, a najbrži krug oko Jaruna u profesionalnoj utrci za 24:25 minuta otrčala je Marija Vrajić, poznata hrvatska ultramaratonka kojoj je ovo četvrta pobjeda u profesionalnoj dm ženskoj utrci.

„Ponosni smo što je dm ženska utrka jedanaesti put poslala poruku o važnosti bavljenja sportom za zdrav i kvalitetan život. Još smo jednom pokazali da je zdrave navike lakše razvijati uz podršku, a svaka trkačica i mali trkač na Jarunu imali su podršku više od 6.600 sudionika i brojnih posjetitelja. Ujedno smo pružili podršku udruzi P.I.N.K. life osiguravši više od 20.000 eura za nabavu EEG uređaja za KBC Sestre milosrdnice. Uime dm-a zahvaljujem svima što su i ove godine bili dio dm ženske utrke i što su nam pružili priliku da ih potaknemo na zdrave odluke“, istaknuo je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Na dm ženskoj utrci održan je i prvi u nizu besplatnih dermatoloških pregleda koje dm tijekom ljeta organizira diljem Hrvatske. Dvije stotine sudionica i posjetitelja besplatno je pregledalo kožu i savjetovalo se sa stručnjacima Hrvatskog dermatovenerološkog društva. U duhu zdravog načina života svi koji su se okupili na Jarunu mogli su kušati osviještene obroke koje je u dmBio kuhinji pripremala blogerica i chefica Nastasja Chiara Petrić.

Za dobru atmosferu pobrinuli su se Petra Gajšak i Ivan Vukušić koji su posjetitelje i sudionike vodili brojnim zabavnim sadržajima koje je za njih pripremio dm uz podršku partnera. Najmlađi su uživali u zabavnom parku te u eko i likovnim radionicama, a u Decathlon fun zoni mogli su odmjeriti snage u košarci, nogometu, odbojci, badmintonu i streličarstvu.

dm ženska utrka je tijekom godina postala jedno od najvećih sportsko-rekreativnih događanja u Hrvatskoj. U jedanaest dm ženskih utrka sudjelovalo je više od 60.000 trkačica i malih trkača uz čiju je pomoć dm podržao rad brojnih ustanova i udruga s više od 130.000 eura.