Što je sve potrebno za prijevoz svježih namirnica?

Iako svakodnevno ne razmišljamo o putovanju koje svaka namirnica prođe prije nego stigne na naš stol, jedna stvar je sigurna – znamo da nije sve što jedemo uzgojeno u našem susjedstvu. No, to ne znači da namirnice nisu svježe. Zahvaljujući transportu namirnica u pravilnim uvjetima, svježina nam je zajamčena, čak i kada uključuje duže udaljenosti. Kada je riječ o transportu temperaturno osjetljivih namirnica poput svježeg i smrznutog voća i povrća, zatim peciva, kao i svježe ribe te mesa, odabir pouzdane tvrtke s dugogodišnjim iskustvom u logistici hladnog lanca je od iznimne važnosti. Jedna od takvih tvrtki je cargo-partner, koja pruža sveobuhvatna rješenja za prijevoz osjetljive robe.

Brzina i preciznost

Njihov cilj je osigurati da svaka namirnica zadrži svoju svježinu, vrhunsku kvalitetu i stigne na odredište u dogovorenom roku. Kako to postigli, u cargo-partneru stavljaju fokus na učinkovitost i beskompromisnu koncentraciju. Svaki zaposlenik koji je uključen u hladni lanac prolazi kroz temeljitu obuku kako bi osigurao izvrsnu izvedbu.

cargo-partner se također može pohvaliti dugogodišnjim uspješnim iskustvom u transportu svježe ribe u Hrvatskoj i drugih namirnica koje zahtijevaju posebnu pažnju tijekom prijevoza. U ovoj industriji, poštivanje rokova je od izuzetne važnosti. Pravilno hlađenje namirnica prije utovara, održavanje hladnjača u optimalnom stanju i provođenje redovitih higijenskih mjera također su ključni koraci. Uz to, pravilno slaganje i raspored namirnica su od velike važnosti kako bi se osigurao optimalan protok zraka. Kada je riječ o transportu, brzina i preciznost su ključni faktori. Za veće količine rashlađene ili smrznute robe, obično se koriste temperaturno kontrolirani kontejneri ili inovativni “Envirotainers” uređaji. S druge strane, manje pošiljke se transportiraju u posebnim kutijama s suhim ledom. U takvim slučajevima, zračni prijevoz je preferirani izbor zbog brže dostave.

Važno je napomenuti da su pošiljke sa suhim ledom podložne posebnim ograničenjima zbog klasifikacije aviokompanija kao opasne robe. Stoga je potrebno strogo poštivanje svih propisa i obučeno osoblje koje se brine o sigurnom rukovanju. Još jedan učinkovit način transporta temperaturno osjetljive robe je korištenje gel pakiranja. Ta pakiranja sadrže tekuće rashladno sredstvo koje održava konstantnu temperaturu tijekom prijevoza. Gel pakiranja nisu kategorizirana kao opasna roba, ali njihova upotreba može biti skuplja.

Sveobuhvatna usluga

Usluga cargo-partnera uključuje sve aspekte transporta osjetljivih namirnica – preuzimanje i dostavu u posebno opremljenim hladnjačama, skladištenje na kontroliranoj temperaturi, provjeru dokumenata, carinjenje i nadzor hladnog lanca. Osim toga, pružaju i svu potrebnu opremu za pakiranje i hlađenje, uključujući spremnike s kontroliranom temperaturom, suhi led i gel pakiranja. Kada je riječ o transportu vrijednih i kvarljivih namirnica, cargo-partner nema mjesta za kompromise.

***

O cargo-partneru

cargo-partner privatni je pružatelj info-logistike u cjelini koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski, kopneni prijevoz i skladištenje. S više od četrdeset godina stručnosti u informacijskoj tehnologiji i optimizaciji lanca opskrbe, tvrtka dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrijakakobi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner ostvario je promet od preko 2.06 milijardi eura u 2022. i trenutno zapošljava više od 4,000 ljudi širom svijeta.