Pevex počinje graditi prodajni centar u Zaboku

Nakon novouređenog prodajnog centra u Virovitici, iz trgovačkog lanca Pevex u utorak su izvijestili da započinju gradnju svog prodajnog centra i u Zaboku, površine 4.000 četvornih metara, u skladu sa strateškim ciljevima te kompanije da budu prisutni u svim dijelovima zemlje.

“U skladu sa zacrtanom strategijom, Pevex nastavlja započeti investicijski ciklus pa je kompanija u Zaboku kupila građevinsko zemljište od gotovo 15.000 četvornih metara na kojem počinje graditi novi prodajni centar”, stoji u priopćenju Pevexa, no ne navode vrijednost investicije.

Novi prodajni centar bit će veličine 4.000 četvornih metara, a planira se da će otvoriti vrata iduće godine.

“Strateške ciljeve realiziramo prema planu, a to znači da ćemo u Hrvatskoj biti prisutni u svim dijelovima zemlje i biti lako dostupni svim građanima”, kazao je predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo napominjući kako je zadovoljan što Pevex dolazi u Zabok, ali i u još neka manja mjesta. “Ova i sljedeća godina u znaku su velikih investicija, a naš zamašnjak kapitalnih ulaganja tek počinje”, istaknuo je Bubalo.

Iz Pevexa su podsjetili da intenzivno pripremaju gradnju prodajnog centra i u Poreču, a protekli su tjedan predstavili novouređen prodajni centar u Virovitici, u koji je dosad uloženo 4,5 milijuna eura.

Inače, Pevex je u 2022. ostvario rekordne rezultate – neto dobit od 34,8 milijuna eura, što je devet posto manje u odnosu na 2021., no kako su napomenuli iz tvrtke, dobit im je uz stopu od 18 posto oporezovana i s dodatnim porezom na dobit od 33 posto.

Prihodi od prodaje u 2022. iznosili su 365,7 milijuna eura i veći su 14 posto u odnosu na 2021. godinu, dok je ukupan prihod prošle godine ostvaren u iznosu od 386,1 milijuna eura, odnosno 16 posto je veći nego godinu prije. (Hina)