TOP 5 Poslodavaca Partnera 2019.

SELECTIO, tvrtka specijalizirana za savjetovanje u području upravljanja ljudskim resursima i posredovanje pri zapošljavanju, objavio je listu TOP 5 Poslodavaca Partnera za 2019. godinu, odnosno, listu organizacija koje su u okviru projekta Certifikat Poslodavac Partner ostvarile najviše rezultate prilikom postupka certifikacije. Na ovogodišnjoj listi najboljih Poslodavaca Partnera su:                                         

1. Atlantic Grupa
1. Zagrebačka pivovara
3. Erste banka
3. INA
5. Coca-Cola HBC Hrvatska
5. Hrvatski Telekom

Projekt Certifikat Poslodavac Partner (CEP) pokrenut je 2005. godine s ciljem promicanja kvalitete u upravljanju ljudskim resursima te je do sada u reviziji HR sustava CEP metodologijom sudjelovalo preko 100 organizacija. Organizacije se ocjenjuju u 5 širih područja – Strategija, Regrutiranje i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima – dok status Poslodavca Partnera ostvaruju samo one organizacije  koje u svakom od područja ostvare minimalno 70% bodova, a ukupno barem 75%.

Lista TOP 5 Poslodavaca Partnera objavljuje se od 2008. godine, a za ulazak u TOP 5 ove godine je bilo potrebno ostvariti ukupni rezultat od čak 97% bodova. Sve TOP 5 organizacije HR sustav u svojoj organizaciji doživljavaju kao strateški partner biznisu, kontinuirano ulažu u razvijanje svojih zaposlenika kroz kvalitetne sustave procjenjivanja radnog učinka i edukacija te posebnu pažnju pridaju odnosu prema svojim zaposlenicima te osiguravanju raznolikosti i inkluzivnosti u svojim organizacijama, dokazujući time kako je diversity u njihovim organizacijama ipak nešto više od niza pravilnika i inicijativa te nešto što njihovi zaposlenici uistinu svakodnevno žive i promiču.

U nastavku izdvajamo što su voditelji HR funkcija nagrađenih poslodavaca istaknuli povodom dodjele priznanja:

U Atlanticu nastojimo humanizirati radno okruženje, od deformalizacije komunikacije do pojednostavljenja procedura i na tome smo posebno angažirani posljednjih godinu dana. Zato brinemo da su naši zaposlenici fit, da se bave sportskim aktivnostima i da imaju redovite besplatne sistematske preglede, ali da su isto tako educirani kako da budu financijski fit i dobro upravljaju svojom imovinom.

Mojca Domiter, Izvršna direktorica korporativnih ljudskih resursa Atlantic Grupe

„Unatoč izvrsnim rezultatima u prethodnoj godini, u 2018. smo pronalazili puno novih prilika da budemo još bolji. Biti među TOP 5 Poslodavaca Partnera znači nam iznimno puno s obzirom da se radi o najvažnijem priznanju od strane struke i, unatoč odličnim dosadašnjim rezultatima, to nam daje dodatni vjetar u leđa da svake godine budemo još bolji.“

Jadranka Sakoman, Direktorica ljudskih resursa Zagrebačke pivovare

„Kada pogledam unazad godinu dana zasigurno mogu reći da sam najponosnija na angažman naših zaposlenika kroz Školu pametnih financija. Kroz veliki angažman naših zaposlenika u samo u prvih nekoliko mjeseci educirali smo više od 2.000 ljudi. Bez nesebičnog angažmana naših ljudi ovo ne bi bilo moguće i zato sam stvarno ponosna na njih i na cijelu Erste banku koja ovakve inicijative promiče i  podržava.

Maja Crnjak, direktorica ljudskih potencijala Erste banke

“Ulazak u TOP 5 Poslodavaca Partnera veliko je priznanje i potvrda struke o kvaliteti našeg kontinuiranog rada po najvišim standardima. Prioritet nam je izgradnja konstruktivne kompanijske kulture u kojoj se radnici osjećaju zadovoljno te imaju priliku razvijati se u skladu s osobnim profesionalnim interesima i potencijalom.”

Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa u Ini

„Posebnu pažnju posvećujemo poboljšanju položaja mladih te smo ponosni na dosadašnje rezultate naših napora. Priznanje Top 5 Poslodavaca Partnera znak je kako su naši visoko kvalitetni procesi unutar Odjela za ljudske potencijale prepoznati od strane naših partnera i javnosti, što nas motivira da nastavimo sa svojim aktivnostima i podižemo letvicu izvrsnosti još više.”

Nela Bučević, direktorica Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC Adria

“Biti u Top 5 Poslodavaca Partnera čini nas ponosnima, ali i obvezuje da budemo još bolji. Svoju ulogu vidimo dalje od interesa same kompanije jer, kao predvodnik digitalne transformacije, utječemo na naše korisnike i društvo u cjelini. Brojnim aktivnostima u javnosti, i posebice akademskoj zajednici, promoviramo žene u STEM-u te potičemo interes žena za STEM zanimanja.”

Vjekoslav Golubović, direktor Odjela za planiranje ljudskih resursa Hrvatskog Telekoma