eLog ambalaža za bolji planet

Društvo eLog je regionalni operator pooling sustava i partner globalne grupe Tosca s razvijenim spektrom alata fokusiranih na optimiziranje modernih logističkih procesa u FMCG sektoru. Elog u svom poslovanju provodi načela kružne ekonomije kroz RRP rješenja (RetailReadyPackaging) koja obuhvaćaju sva nastojanja održivosti i smanjenja onečišćenja jednokratnom plastikom.

RRP podrazumijeva pristup razvoju i dizajnu alata i rješenja, koji su prilagođeni potrebama moderne proizvodnje, distribucije, te posebice potrebama modernih trgovačkih lanaca. RRP trgovinama i proizvođačima donosi niz koristi i ušteda u procesima proizvodnje, transporta, skladištenja, distribucije te izlaganja roba na prodajnom mjestu. Inovativnim RRP rješenjima eLoga, za različite kategorije proizvoda, povećava se efikasnost rada i smanjuju se troškovi u cijelom lancu opskrbe pritom pazeći na ekologiju i održivost.

Zašto RPC, koji su benefiti korištenja?

Kad govorimo o štednji prirodnih resursa i smanjenju ambalažnog otpada eLog višekratna ambalaža (RPC – reusable plastic crate) se pokazuje kao superiorno rješenje. U usporedbi s kutijama od valovitog kartona za transportna pakiranja RPC je jači, čvršći i isplativiji. Korištenjem eLog ambalaže direktno se smanjuje otpad. Proizvodi se mogu višekratno koristiti, a nakon dužeg perioda korištenja mogu se reciklirati u nove proizvode.

Zahvaljujući posebno dizajniranim konstrukcijama eLog ambalaža bolje čuva robu, sprječava oštećenja i pomaže u očuvanju kvalitete hrane. Elog proizvodi u cijelosti su složivi jedan na drugog i na taj način omogućavaju bolju iskoristivost transportnih jedinica i smanjuju trošak prijevoza. Sve to doprinosi očuvanju prirodnih resursa.