Tvrtka cargo-partner dodatno unaprijedila skladišni portfelj u jugoistočnoj Europi

cargo partner Zagreb

Tvrtka cargo-partner jedan je od vodećih pružatelja prijevoznih i logističkih usluga u jugoistočnoj Europi koji je već tradicionalno strateški usmjeren na tu regiju. Posljednjih mjeseci tvrtka je unaprijedila svoja skladišta u Hrvatskoj, Sloveniji i Turskoj.

Krajem kolovoza ove godine tvrtka cargo-partner proširila je svoje skladište u Zagrebu za 4600 četvornih metara kako bi zadovoljila brzorastuću potražnju za svojim uslugama u Hrvatskoj. Skladište je otvoreno u lipnju 2022. godine i nalazi se na deset minuta od Međunarodne zračne luke Zagreb. Nakon najnovijeg proširenja kapacitet logističkog centra narastao je s prijašnjih 12 900 na ukupno 17 500 četvornih metara.

Suvremeni prostor trenutno sadrži 20 000 paletnih mjesta i mezanin od 900 četvornih metara gdje lokalni tim pruža e-fulfillment usluge i usluge s dodanom vrijednošću. Osim kratkoročnog i dugoročnog skladištenja, zagrebačko skladište svojim korisnicima nudi uslugu svakodnevne paletne i paketne distribucije u države članice Europske unije i treće zemlje, te usluge carinskog posredovanja. Zahvaljujući proširenju skladište sada ima 28 pretovarnih vrata za kamione i troja drive-in vrata za vangabaritne pošiljke.

„Budući da obilježavamo 40 izvanrednih godina tvrtke cargo-partner, važno je istaknuti neprocjenjivu ulogu koju je jugoistočna Europa imala u ostvarenju našeg dugotrajnog uspjeha. Ovo je širenje potvrda iznimnog putovanja na koje smo krenuli zajedno s našim korisnicima i stručnim timovima diljem regije“, rekao je Stefan Krauter, glavni izvršni direktor i osnivač tvrtke cargo-partner.

cargo partner Beograd

Zoran Starcevic, direktor cargo-partnera u Hrvatskoj, izjavio je sljedeće: „Dodatni skladišni kapacitet u Zagrebu omogućit će nam skladištenje znatno većeg asortimana proizvoda – od prehrambenih namirnica do farmaceutskih proizvoda i niza drugih roba – i pravodobno odgovorimo na tržišne promjene i potrebe korisnika. Stoga će to proširenje ne samo ojačati našu tržišnu poziciju, već i poduprijeti našu nakanu da korisnicima isporučimo vrhunske proizvode i usluge.“

cargo partner Ljubljana

Otto Zsivkovits, regionalni direktor za jugoistočnu Europu, zaključio je sljedeće: „Naše proširenje u Zagrebu dio je strateškog plana o jačanju našeg otiska u jugoistočnoj Europi, regiji koja je iznimno važna za tvrtku cargo-partner. U tom kontekstu Zagreb predstavlja poveznicu između istočne i zapadne Europe. Istodobno s daljnjim širenjem svoje mreže bilježimo i korist od sve značajnijih sinergija između naših logističkih centara u Hrvatskoj, Sloveniji, Turskoj, Bugarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.“

Čista energija s krova u Ljubljani

Početkom kolovoza tvrtka cargo-partner instalirala je fotonaponski sustav s ukupno 1192 panela na krov svog iLogističkog centra u Ljubljani. Očekuje se da će sustav proizvoditi 575 MWh energije godišnje, čime će se pokriti 34 posto energetske potrošnje cargo-partnera u Sloveniji.

cargo partner -fotonaponski sustav Ljubljana

Osim toga, solarna će elektrana uštedjeti 146 tona CO₂ godišnje, što odgovara sadnji 6698 stabala. Ljubljanski iLogistički centar otvoren je 2019. godine i zatim proširen 2022. godine, čime je njegov ukupni kapacitet porastao s nekadašnjih 25 000 na 39 100 četvornih metara.

Novi iLogistički centar u Istanbulu             

U srpnju ove godine cargo-partner otvorio je novi iLogistički centar u Istanbulu sa skladištem koje se prostire na 20 000 četvornih metara. Pogon sadrži 25 000 paletnih mjesta i 17 pristaništa za utovar, te pruža savršene uvjete za carinsko skladištenje, rukovanje vangabaritnom robom i visokotehnološkim proizvodima, brzi pretovar i distribuciju, kao i sveobuhvatne e-fulfillment usluge, uključujući i mjesto preuzimanja i vraćanja paketa. Centar osim skladišta sadrži i suvremene uredske prostore, te služi kao novo sjedište poslovanja glavnog ureda tvrtke cargo-partner u Turskoj.

Snažna mreža skladišta u jugoistočnoj Europi

Pored tih nedavnih proširenja, cargo-partner već dugo u jugoistočnoj Europi ima kvalitetnu mrežu skladišta. U Bugarskoj, tj. Sofiji, iLogistički centar tvrtke ima 22 000 paletnih mjesta raspoređenih na 16 700 četvornih metara, dok u Srbiji cargo-partner posjeduje skladište s 8000 četvornih metara skladišnog prostora, koje je strateški smješteno u blizini beogradske zračne luke. U Bosni i Hercegovini tvrtka upravlja poslovanjem skladišta na 1000 četvornih metara kojem su nedavno dodali zasebni prostor od 300 četvornih metara namijenjen privremenom carinskom skladištenju.

O tvrtki cargo-partner

Tvrtka cargo-partner privatni je pružatelj info-logistike u cjelini i nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski i kopneni prijevoz te skladištenje. Može se pohvaliti četrdesetogodišnjim iskustvom u područjima informacijske tehnologije i optimizacije opskrbnog lanca, te smišlja usluge po mjeri za cijeli niz industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje korisnike diljem svijeta. Tvrtka je osnovana 1983. godine, a samo prošle godine zabilježila je promet od više od 2,06 milijardi eura. Trenutno zapošljava više od 4000 ljudi diljem svijeta.