Konzum ‘zaključava’ cijene gotovo 1200 proizvoda do kraja godine

Konzum je od danas snizio i zaključao cijene za gotovo 1200 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice.

Zaključane cijene sve do kraja godine neće prelaziti maksimalno određenu gornju granicu, osim što u tom razdoblju mogu biti dodatno snižene. Raspon sniženja iznosi od 5 do 40 posto, u prosjeku više od 10 posto, što predstavlja ulaganje Konzuma od 3 i pol milijuna eura do kraja godine.

„Ovaj projekt je nastavak sličnih aktivnosti koje smo već imali u 2022. i tijekom ove godine, a sve kako bismo pomogli kupcima da se lakše nose s pritiscima rasta cijena. Odgovornost prema kupcima je i razlog zbog kojeg smo bez zadrške podržali širu inicijativu za obuzdavanje inflacije u Hrvatskoj, što je i naša obaveza kao tržišnog lidera i maloprodajnog lanca u kojem svakodnevno kupuje čak pola milijuna kupaca. Povjerenje koje nam kupci daju je veliko i zato im kontinuirano, u suradnji s našim dobavljačima, kroz različite pogodnosti nastojimo olakšati svakodnevicu. Velika zahvala ide našim dobavljačima koji su nas podržali u ovoj inicijativi u sklopu koje smo nastojali obuhvatiti skoro sve grupe proizvoda koje prodajemo – otprilike 50 posto iz prehrane te 50 posto iz neprehrane“, izjavioje Zoran Mitreski, izvršni direktor Fortenova grupe za maloprodaju i predsjednik Uprave Konzuma.

Zaključavanjem cijena pokrivene su sve kategorije hrane, poput namirnica za pripremu jela, pekarskih i mliječnih proizvoda, mesnih prerađevina, sireva, svježeg mesa, smrznutih proizvoda, konzervirane hrane, kave i čajeva, bezalkoholnih pića, vina, piva, slatkiša i grickalica, ali i neprehrambene kategorije poput hrane za kućne ljubimce, higijenskih i kozmetičkih potrepština, sredstava za pranje i čišćenje i drugih. Više informacija dostupno je na Konzumovoj internetskoj stranici.    

Podsjećamo kako je i Konzum i prošle godine, nastavno na Vladine izravne mjere kontrole cijena, zaključao cijene dodatnih stotinu proizvoda iz osnovne košarice. Također, kupcima korisnicima MultiPlusCard kartice omogućavamo trenutnu povoljniju kupnju oko tisuću proizvoda, a tu je i gotovo 2.500 proizvoda naših robnih marki u gotovo svim kategorijama, provjereno dobrih i po povoljnijim cijenama. Osim toga, u svim prodavaonicama diljem Hrvatske umirovljenicima pružamo popust od 10 posto na iznos kupnje jednom mjesečno te im tako omogućujemo da ostvare dodatne uštede. Istovremeno, iz tjedna u tjedan zahvaljujući katalogu, posebnim aktivacijama i pogodnostima kupcima omogućujemo povoljniju kupnju više od tri tisuće proizvoda.