METRO kupcima nudi podršku prilikom ugradnje pametnih punionica za električna vozila

U četvrtak 28. rujna, u veleprodajnom centru Jankomir, tvrtka METRO Hrvatska organizirala je druženje povodom međunarodne konferencije Energy Transition Europe 2023 posvećenoj temama poput mobilnosti i korištenja pametne energije. METRO je tim povodom predstavio rješenja koja doprinose ostvarenju plana o postizanju nulte stope emisije stakleničkih plinova u cijelom svom lancu poslovanja do 2040. godine, a neka od njih, poput pametne punionice za električna vozila koje mogu koristiti svi kupci i posjetitelj, već su implementirana ispred veleprodajnog centra Jankomir.

Okupljenim gostima obratili su se predstavnici tvrtke METRO Hrvatska, potpredsjednik tvrtke METRO Properties Olaf Schulze, zadužen za gospodarenje energijom te predstavnici tvrtki CEV technologies, SAP i Amperfied Heidelberg AG.

„Misija METRO-a je biti preferirani partner svojih kupaca. To postižemo širenjem ponude i razvojem usluga s ciljem dodatne prilagodbe potrebama naših kupaca i olakšavanja njihovog svakodnevnog poslovanja. Upravo zato našim kupcima iz HoReCa sektora nudimo rješenja uz koja mogu implementirati sustave električnih punionica za svoje goste i time im ponuditi dodanu vrijednost. METRO će ih podržati prilikom odabira izvođača koji im može ponuditi potrebno rješenje te im osigurati popust na kompletnu ugradnju po principu ključ u ruke“, izjavila je Sanja Fresl, voditeljica privatne robne marke i održivosti u tvrtki METRO Hrvatska.

METRO je u Hrvatskoj  počeo poslovati krajem 2001. godine otvorenjem prvoga veleprodajnog centra na zagrebačkom Jankomiru. Danas posluje s ukupno deset veleprodajnih centara u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Varaždinu, Poreču i Dubrovniku.

Nakon više od dvadeset godina poslovanja u Hrvatskoj, METRO se pozicionirao  kao lider na HoReCa tržištu na kojemu opslužuje METRO trenutno opslužuje oko 95%  kupaca u ugostiteljskom sektoru, što čini oko 30 posto potreba tog tržišta. Uz kupce iz HoReCa sektora, METRO je usmjeren prema malim trgovcima te malim i srednjim poduzetnicima.