![Ledo kulinarska radionica (3)](https://progressive.com.hr/wp-content/uploads/2023/10/Ledo-kulinarska-radionica-3-696x464.jpg)
U povodu Svjetskog dana hrane, Ledo je u zagrebačkom studiju Enzita, u sklopu kulinarske radionice, 16. listopada predstavio nove proizvode kojima dodatno obogaćuje svoj asortiman zamrznute hrane.
Postojeći asortiman začinjenih mješavina Veggie love proširen je trima novim mješavinama – Provansa, 4 godišnja doba i Gurman – koje će obogatiti svako jelo i donijeti nutritivnu ravnotežu svakom tanjuru.
Okupljeni, osim što su imali prilike među prvima probati nove začinjene mješavine, okušali su se i u pripremi jela u kojima su upravo mješavine Veggie love imale ključno mjesto. Zanimljivih recepata nije manjkalo, kao ni mašte i kreativnosti, a kulinarska radionica zaključena je zdravicom uz peatini, koktel na bazi graška, kojim je Ledo još jednom pokazao koliko je povrće svestrano.
![](https://progressive.com.hr/wp-content/uploads/2023/10/Ledo.jpg)
“Kako bismo doskočili izazovima užurbanog načina života koji često podrazumijeva i nedostatak vremena za kuhanje, naš asortiman unaprijed začinjenih mješavina obogatili smo trima novim mješavinama Veggie love. Proizvodi su to koji nude kombinaciju raznolikog hrskavog povrća, a osmišljeni su kako bi zadovoljili potrebu za praktičnim, ukusnim i hranjivim obrokom”, poručila je Ivana Miličić, Brand Building Manager u Ledo plusu.
![](https://progressive.com.hr/wp-content/uploads/2023/10/Ledo-kulinarska-radionica-2.jpg)
Jednostavna priprema omogućava uživanje u okusima mrkve, brokule, žute mahune i mladog graška koje možemo pronaći u mješavini 4 godišnja doba, a mješavinu Provansa karakterizira kombinacija žute i crvene paprike, tikvica, patlidžana sa žara, luka i maslinova ulja. Mješavina Gurman idealna je za ljubitelje gljiva jer, osim mrkve, zelenih mahuna i luka, sadrži šampinjone te razne začine koji će dodatno naglasiti nijanse u okusima povrća.
Jednostavna priprema i nutritivno bogat sastav
Inovacije iz Ledove tvornice stižu u trenutku kada se jelovnici sezonski mijenjaju i neke namirnice postaju dostupnije od drugih.
“S promjenom godišnjeg doba dolazi i promjena jelovnika, kao i namirnica koje koristimo u pripremi omiljenih jela. Zamrznuto povrće omogućava nam da na brz i jednostavan način osiguramo optimalnu količinu povrća na tanjuru, posebno u nadolazećim mjesecima, kada ono svježe nije uvijek lako dostupno”, poručila je Karmen Matković Melki, nutricionistica i suvlasnica Definicije hrane.
![](https://progressive.com.hr/wp-content/uploads/2023/10/Ledo-kulinarska-radionica.jpg)
Dobra je vijest za sve one koji ne vole nered u kuhinji to da se mješavine povrća Ledo pripremaju na tavi samo uz dodatak tri žlice vode. Osim toga, svaka mješavina unaprijed je začinjena i gotova za pripremu, a nose i oznaku “Živjeti zdravo” kojom se potrošačima pruža mogućnost izbora hrane čiji je sastav preporučljiv za pravilnu prehranu.
Tehnika brzog zamrzavanja, koju Ledo koristi u proizvodnji, na prirodan način zaustavlja bilo kakve štetne promjene uzrokovane bakterijama i enzimima. Upravo je zato zamrznuto povrće izvrsna alternativa svježem, a nutritivno je jednako vrijedno.
Više informacija o Ledovim proizvodima potražite na web stranici ledo.hr.