Philip Morris Zagreb još jednim Poslodavac Partner certifikatom potvrdio HR izvrsnost

Philip Morris Zagreb devetu je godinu zaredom potvrdio izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima. Prestižni Poslodavac Partner certifikat potvrda je posvećenosti kompanije stvaranju inspirativnog radnog okruženja te osiguravanju prilika za kontinuirano učenje, rast i razvoj zaposlenika.

„Velika je čast devet godina zaredom biti dobitnik certifikata Poslodavac Partner, što pokazuje našu kontinuiranu predanost stvaranju poticajnog radnog okruženja. Kompanija smo koja se u potpunosti transformira, kako bismo ostvarili smjelu viziju stvaranja svijeta bez dima cigareta i u tome svi zaposlenici igraju ključnu ulogu. Ponosna sam na svoj tim iznimnih ljudi koji upravo svojom predanošću, profesionalnošću i stalnim učenjem čini Philip Morris Zagreb jednom od najboljih kompanija u Hrvatskoj“, istaknula je Anita Letica, predsjednica Uprave, prilikom uručenja Certifikata.

Edukacijama do održivog poslovanja

Jačanje kompetencija svih zaposlenika donosi brojne koristi i za zaposlenike i organizaciju. Od većeg zadovoljstva poslom, učinkovitije suradnje, kohezije i zaposlenika spremnijih na tehnološke promjene, do generiranja inovativnih rješenja i agilnosti organizacije. U protekloj godini, Philip Morris Zagreb je omogućio impresivne količine edukacija po zaposleniku, a time i značajno investirao u razvoj zaposlenika. Postoje definirane godišnje i dugoročne strategije razvoja te svi zaposlenici imaju detaljan individualan plan razvoja koji prati razvojne smjernice. Uz to, svi mogu sudjelovati u mentorskom programu (iMentor) i svi mogu postati interni treneri (Global Intranet Trainer Network), što stvara pozitivno, podržavajuće i osnažujuće radno okruženje.

„Važno nam je da nas se percipira kao poželjnog poslodavca i da naši zaposlenici osjećaju da su jednako vrijedni, da ih se jednako podržava te da svi imaju jednaku priliku za učenje, rast i razvoj. Činjenica da smo unazad devet godina kontinuirano dobitnici certifikata Poslodavac Partner potvrđuje našu predanost kvalitetnom upravljanju ljudskim potencijalima. Uz to, i ove smo godine dobitnici certifikata jednakosti plaća, koji potvrđuje da su muškarci i žene plaćeni jednako za iste poslove, što nam sve zajedno pokazuje da smo na pravom putu.“, izjavio je Marin Mlinarić, direktor odjela ljudskih potencijala i organizacijske kulture za Hrvatsku i Sloveniju.

Svatko raspolaže vrijednim znanjem

U Philip Morris Zagrebu ohrabruju razmjenu znanja i razvoj na svim razinama, a značajnu važnost predaju i dvosmjernoj komunikaciji kroz koju svi imaju priliku učiti jedni od drugih.

Svi menadžeri imaju individualne ciljeve vezane za upravljanje timovima i obučeni su o vještinama upravljanja ljudskim potencijalima, a spomenute leadership kompetencije se i procjenjuju na godišnjoj razini. Na taj način menadžment pruža bitnu podršku u izgradnji kvalitetne organizacijske kulture i sigurnog radnog okruženja. Postoji detaljna dugoročna strategija ljudskih potencijala čije se ostvarenje prati na godišnjoj razini i definira kroz ciljeve i inicijative u skladu s najboljim praksama. Vrijedi stoga istaknuti da indeks zadovoljstva internih korisnika HR-om kontinuirano raste.

Nositelji Poslodavca Partner certifikata zbog svoje predanosti boljitku radnih mjesta i unapređenja HR praksi, pariraju organizacijama s najboljim HR sustavima u svijetu. Certifikacijski tim nezavisnih HR stručnjaka SELECTIO Grupe u suradnji s preko 50 vanjskih HR stručnjaka podiže HR standarde i evaluira upravljanje u ljudskim resursima u preko 100 organizacija svake godine. Danas je Poslodavac Partner proveden u više od 200 organizacija iz preko 50 zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR praksi čime je on postao puno više od priznanja.