100 novih domaćih proizvoda na Lidlovim policama

Dobitnici natječaja Hrvatskih ruku djelo od 4.12. plasiraju proizvode diljem Hrvatske

Od ponedjeljka, 4.12., pa sve do isteka zaliha, na Lidlovim policama možete pronaći stotinjak novih domaćih proizvoda – od domaćih tjestenina, eko brašna i ručno rađenih slastica preko kulena, sireva, vina, craft piva i maslinovih ulja pa sve do prirodne kozmetike i deterdženata. Ovi jedinstveni proizvodi i 35 domaćih dobavljača koji ih proizvode odabrani su po završetku Lidlovog natječaja „Hrvatskih ruku djelo“ koji je organiziran povodom obilježavanja 10. obljetnice uspješnog brenda Okusi zavičaja.

Gurmani i sladokusci, ali i ljubitelji i poznavatelji domaće hrane ovog ponedjeljka, 4.12., dolaze na svoje. U Lidlu je počela prodaja stotinjak autohtonih proizvoda iz svih krajeva Hrvatske. Pripremljeni u obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima, ručno rađeni, proizvedeni s posebnom pažnjom i ljubavlju, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Osim prirodne kozmetike i deterdženata, tu su prehrambeni proizvodi svih kategorija – mesne delikatese, riba i kozice, sireva, eko brašna i namazi, razni domaći keksi i poslastice, vrhunska maslinova i bućina ulja, vina i piva, džemovi, umaci, tjestenine…

Projektom „Hrvatskih ruku djelo“, Lidl je želio dodatno podržati obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva i druge male dobavljače iz cijele zemlje, pružajući im priliku da postanu Lidlovi partneri i na taj način plasiraju svoje proizvode diljem Hrvatske.

Natječaj „Hrvatskih ruku djelo“ trajao je od 5.5. do 30.6.2023., a prijaviti su se mogli OPG-ovi, proizvođačke organizacije i drugi organizacijski oblici poljoprivrednika. Proizvođači su na natječaj mogli prijaviti više vrsta svojih proizvoda, uz uvjet da se radi o proizvodu hrvatskog podrijetla i vlastite proizvodnje. Ukupno je zaprimljeno 200 prijava, od kojih je odabrano 35 novih dobavljača.

Više o novim Lidlovim dobavljačima i njihovim proizvodima možete pronaći na ovom linku.