Lidl donirao 13 tisuća eura Caritasu Zagrebačke nadbiskupije

Trgovački lanac Lidl Hrvatska uručio je donaciju u proizvodima u vrijednosti 13.000,00 eura za pomoć Kući ljubavi i drugim projektima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije uoči božićnih blagdana, a povodom obilježavanja 90 godina humanitarnog rada zagrebačkog Caritasa.

Riječ je o kući za smještaj trudnica i majki s djecom do godine dana života i djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi do 3. godine starosti. Donaciju je ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije časnoj sestri Jeleni Lončar simbolično uručila voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marina Dijaković.

„Punih 14 godina Lidl Hrvatska podržava Hrvatski Caritas i (nad)biskupijske Caritase putem brojnih akcija. Zajedničkim snagama pomogli smo značajnom broju građana u potrebi, a ove nas godine posebno veseli što će većina sredstava biti usmjerena upravo Kući ljubavi i najugroženijima među nama – djeci, majkama i trudnicama. Nadamo se da će im ova donacija učiniti blagdane veselijima!“ – izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Kuća ljubavi osnovana je 1991. godine, a kapacitet je 30 korisnika. Korisnici su uglavnom maloljetne i punoljetne trudnice ili majke s djecom do godine dana života koje nemaju osigurano stanovanje ili zbog narušenih odnosa ili nedostatka obiteljske podrške ne mogu ostati s djetetom u obitelji.

Stručni djelatnici brinu o njihovom zdravlju, ostvarivanju svih socijalnih i drugih prava, pruža im se psihološko praćenje i podrška, uči ih se roditeljskim kompetencijama te ih se potiče na pripremu za samostalan život kroz dodatno obrazovanje ili zapošljavanje.

Stanovnici Kuće su također djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi do 3. godine koja su izdvojena iz svojih obitelji zbog grubog zanemarivanja ili neizvršavanja roditeljskih obaveza. Osim primarne zdravstvene zaštite i specijalističkih pregleda, djeci se pruža fizikalna i radna terapija te senzorna integracija.