Kaufland od 1. siječnja 2024. ponovno povećava plaće i primanja zaposlenika

Odlukom Uprave o povećanju plaća i primanja za sve zaposlenike, s početkom 2024. Kaufland povećava bruto plaće za sve zaposlenike u prosječnom iznosu od 12,5%. Najveće povećanje bruto plaća odnosi se na nerukovodeća radna mjesta u poslovnicama i logističko-distributivnom centru. Naime, plaća zaposlenika u poslovnicama povećava se za 16% u prosjeku, a plaća zaposlenika u logističko-distributivnom centru za čak 22% u prosjeku!

Osim toga, u 2024. godini Kaufland povećava i pakete pogodnosti za zaposlenike: tako će dar djetetu, odnosno nagrada koja se isplaćuje za dijete do 15 godina starosti, iznositi 50 eura, uskrsnica 100 eura, regres 100 eura, a božićnica čak 400 eura.

„Ponovnim povećanjem plaća i primanja naših zaposlenika želimo reći hvala i pokazati koliko cijenimo njihov svakodnevni trud. Ostvarili smo vrlo dobre rezultate i drago nam je što taj uspjeh direktno možemo prenijeti srcu našeg poduzeća – našim zaposlenicima“, izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska k.d.

Zaposlenici Kauflanda se i sada već mogu radovati zasluženim pogodnostima jer Kaufland i ove godine isplaćuje božićnicu za sve svoje zaposlenike u vrijednosti većoj od 330 €. Povodom božićnih blagdana zaposlenicima se uručuje i prigodni poklon paket, a organiziraju se i zajednička druženja u obliku božićnih zabava. Osim toga se zaposlenicima dva puta godišnje isplaćuje neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 330 €.