Više od polovice djelatnika dm-a u Hrvatskoj sudjelovalo u međunarodnim Tjednima zdravlja

Po prvi puta od osnutka tvrtke, dm je, od 10. listopada do 11. studenoga 2023., organizirao međunarodne Tjedne zdravlja, inicijativu usmjerenu na poticanje djelatnika na razvoj zdravih navika. Tijekom 25 dana djelatnici iz 14 zemalja u kojima dm posluje sudjelovali su u 68 webinara, 25 razgovora sa stručnjacima i 23 epizode podcasta čiji je cilj bio jačanje fizičkog, mentalnog i socijalnog zdravlja. Vrhunac inicijative bio je izazov kretanja u kojem su djelatnici tijekom 21. i 22. listopada sakupili 14.556 aktivnih sati koji su pretvoreni u donaciju u iznosu od 126.500 eura za održive ili društveno odgovorne projekte.

Više od polovice svih djelatnica i djelatnika dm-a u Hrvatskoj, čak njih 1.081, sudjelovalo je u inicijativi skupivši 3.761 aktivnih sati. Za svakog sudionika dm u Hrvatskoj je donirao po dvije sadnice stabala te su djelatnici u okolici Karlovca posadili ukupno 2.200 stabala.

„Ova inicijativa bila je više od niza aktivnosti – ona predstavlja izraz naše predanosti stvaranju zdravijeg, održivijeg radnog okruženja. Veselimo se nastavku ovog puta te daljnjoj izgradnji bolje i zdravije budućnosti za sve nas“, istaknula je Ana Fostač-Krilčić, voditeljica Resora ljudskih resursa i prodajne regije u dm-u.

Program je u Hrvatskoj bio osmišljen kako bi zadovoljio različite interese i potrebe djelatnika te je obuhvatio raznovrsne aktivnosti: od zajedničkog vježbanja s hrvatskim rukometašem Jakovom Gojunom do informativnih webinara o temama poput išijasa i tečajeva kuhanja. Više od dvadeset različitih aktivnosti osmišljeno je i provedeno kako bi djelatnice i djelatnici posvetili još više pažnje vlastitom zdravlju i dobrobiti.

dm je u sklopu inicijative djelatnicima pružio priliku da potaknu promjene u tvrtki te su, do 11. prosinca, mogli predložiti svoje ideje za stvaranje zdravijeg radnog okruženja. Žiri će odabrati najbolje ideje koje će biti implementirane u 14 zemalja u kojima dm posluje.

dm u Hrvatskoj kontinuirano ulaže u zdravlje i dobrobit djelatnika te su aktivnosti usmjerene ka poticanju zdravijeg načina života djelatnika objedinjene u inicijativi „dm…jer tu živim zdravo“ koja se provodi od 2016. godine. Inicijativi je prošle godine dodijeljen Oscar za doprinos razvoju kulture sigurnosti i zdravlja na radu u kategoriji velikih tvrtki koji se jednom godišnje dodjeljuje tvrtkama za dobru i inovativnu praksu u razvoju kulture sigurnosti i zdravlja na radu.