Osvanuo novi mural na Podravkinom silosu, prostire se na 300 kvadratnih metara

Podravkin silos u Ulici Ante Starčevića dobio je novo lice. Ovih dana dovršen je novi mural koji prikazuje čovjeka koji drži pijetla u ruci i stoji pored bicikla. Mural se nalazi na bočnoj strani Podravkinog silosa, na četrdeset metara visine, a površine je 300 kvadratnih metara. Novo umjetničko remek-djelo oslikao je popularni hrvatski street art umjetnik Boris Bare.

Ulaz u Koprivnicu tako od sada krasi mural koji prikazuje ključne simbole te tradiciju Podravke i grada Koprivnice na suvremen način. Mural je zamijenio popularni znak pijetla koji je bio dugogodišnji simbol Podravkinih silosa na ulazu u grad.

„Zahvaljujem Borisu što je tako uspješno odradio ovaj projekt i pretvorio našu viziju u pravo umjetničko djelo. U pronalasku autora puno nam je pomogla Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Mamuze iz Koprivnice. Mural je dokaz naše posvećenosti umjetnosti i očuvanju tradicije na suvremen način“, rekla je Sanja Garaj Miloš, direktorica Korporativnog marketinga Podravke.

Boris Bare hrvatski je ulični umjetnik iz Zagreba. Poznat je kao osnivač udruge „Preuredi moju pumpu“ te po umjetničkom projektu Art park. Osim toga, oslikao je i brojne samostalne murale u gradovima diljem Hrvatske, susjedne Bosne i Hercegovine te Srbije, ali i po svijetu. Kolumbijske Bogotu i Medellíne te njemački Berlin također krase njegova djela.

Podravka je tako još jednom pokazala da cijeni i čuva svoju tradiciju te pomaže razvoju kulture lokalne zajednice. Podsjećamo, Podravka posjeduje vrijednu kolekciju umjetnina u sklopu poslovnog sjedišta, ali i vlastiti Muzej prehrane. Uz očuvanje tradicije i vrijednih simbola, Podravka uspješno ide ukorak sa suvremenim trendovima.