Philip Morris International uključen u Dow Jones Sustainability World Indeks

Također, korporativna ISS ESG ocjena kompanije podignuta je na ‘prime’ status

Kompanija Philip Morris International (PMI) prvi je put uključena u Dow Jones Sustainability™ World Index i četvrtu godinu zaredom u Dow Jones Sustainability™ North America Composite Index. Dow Jones Sustainability™ World Index jedan je od najuglednijih mjerila za mjerenje održivosti poslovanja kompanija diljem svijeta, kako je utvrdio S&P Global kroz godišnju procjenu korporativne održivosti. Svjetski indeks uključuje najboljih 10% od 2.500 najvećih kompanija u S&P Global Broad Market Indexu na temelju dugoročnih ekonomskih, ekoloških i socijalnih kriterija.

„Investitori i ostali financijski dionici sve više cijene pouzdane, robusne i pravovremene mjere održivosti,“ rekao je Emmanuel Babeau, glavni financijski direktor PMI-ja. „ESG ocjene su jedan dio ulaznih podataka za mnoge institucionalne investitore. Kroz naš godišnji integrirani izvještaj i sve jače procese i inicijative koje ga podržavaju, nastojimo pružiti sveobuhvatan i opsežan pogled na naše rezultate u najvažnijim pitanjima održivosti za naše poslovanje.“

PMI je na S&P Global CSA Score za 2023. godinu postigao 85 od 100 bodova, što odražava značajno povećanje od 21 boda otkako je prvi put počeo sudjelovati u rangiranju 2018. godine. Ovo je prva godina u kojoj je PMI zabilježio najviši CSA rezultat među 13 ocijenjenih tvrtki u duhanskoj industriji od strane S&P-a.

Priznanje PMI-jevih rezultata u održivosti prepoznato je ne samo od strane S&P-ja – u prosincu 2023. godine ISS ESG Corporate Rating dodijelio je PMI-ju Prime status prema njihovoj metodologiji ocjenjivanja. Prime status se dodjeljuje tvrtkama s ESG učinkom iznad specifičnog praga za sektor, što znači da ispunjavaju ambiciozne apsolutne zahtjeve učinkovitosti. Prema ISS-u, klasifikacija Prime statusa kvalificira tvrtke za odgovorno ulaganje. Do danas, PMI je jedina tvrtka u duhanskoj industriji koja je ikada primila kvalifikaciju Prime statusa.

„Ovo je odraz napornog rada, ustrajnosti, duboke predanosti održivosti, učinkovitih rezultata i izvrsnosti u izvještavanju koja omogućuje PMI-ju da bude vanjski prepoznat za svoje vodstvo u održivosti i transparentnosti. Mi smo jedina tvrtka u našem sektoru uključena u Dow Jones Sustainability World Index™, predvodeći duhansku industriju u ovom rangiranju po prvi put“, izjavila je Jennifer Motles, glavna direktorica za održivost u PMI-ju. „Naš vodič je stvaranje neto pozitivnog učinka koji koristi našoj kompaniji, dioničarima, potrošačima i društvu. Ovo priznanje signalizira da smo na pravom putu. Naš pristup održivosti duboko je ukorijenjen u našoj korporativnoj strategiji i prava je prilika za inovacije, rast i vođenje s ciljem, utjecajem i stvaranjem dugoročne vrijednosti. Radujem se putovanju koje je pred nama dok ostajemo predani transformaciji na bolje.“

Osim priznanja od strane S&P-a i ISS ESG-a, PMI-jeva izvedba u raznim ocjenama za održivost do danas demonstrira vodstvo tvrtke u održivosti i transparentnosti. Neke od tih priznanja uključuju PMI-jevu trostruku A ocjenu na CDP-ju, međunarodnoj neprofitnoj organizaciji za mjerenje održivosti, treću godinu zaredom, uključenost PMI-ja u Bloombergov indeks rodne jednakosti drugu godinu zaredom i priznanje kao top izvođač od strane WBCSD Reporting Matters za transparentne i robusne prakse izvještavanja treću godinu zaredom.

Saznajte više o PMI-jevoj strategiji održivosti u Integriranom izvješću za 2022. ili na www.pmi.com/sustainability.