Constantia Flexibles stječe većinski udio dionica Aluflexpack AG i objavljuje javnu ponudu za preostale dionice

Aluflexpack Drnis -Lacquering Printing Machine

Aluflexpack AG (“Aluflexpack”) i Constantia Flexibles (“Constantia” ili “Kompanija”), globalni proizvođač ambalaže i portfeljska tvrtka u vlasništvu podružnice One Rock Capital Partners LLC, danas su objavili da je Constantia sklopila ugovor o stjecanju približno 57% dionica Aluflexpacka od Montana Tech Components AG (“MTC”) i Xoris GmbH. Paralelno, pokrenut će javnu ponudu u gotovini za sve dionice Aluflexpacka u javnom vlasništvu za 15.00 CHF po dionici na CHF 18.75 po dionici (“Ponuda”), ovisno o ishodu regulatornog procesa kako je opisano u prethodnoj najavi Ponude koja je objavljena danas. Ponuda predstavlja premiju od 72% do 115% u odnosu na zaključnu cijenu dionice Aluflexpacka 15. veljače 2024., dan trgovanja koji neposredno prethodi prethodnoj objavi ponude, i 78% do 123% premije na prosječnu ponderiranu cijenu tijekom zadnjih 60 dana trgovanja prije prethodne objave ponude.

Upravni odbor Aluflexpacka jednoglasno je odlučio da će preporučiti dioničarima da prihvate Ponudu.

“Drago mi je što mogu poželjeti dobrodošlicu Aluflexpacku u Constantiju. Ova se akvizicija savršeno uklapa u našu strategiju Vision 2030 kao snažnog igrača u pakiranju u Europi i globalno“, rekao je Pim Vervaat, glavni izvršni direktor Constantije. „Vjerujemo da kombinacija naših poslova predstavlja sjajnu stratešku i kulturnu usklađenost koja će nam omogućiti da bolje služimo našim klijentima kroz poboljšani održivi asortiman proizvoda podržan potpuno integriranim tehnološkim portfeljem, dok istovremeno proširujemo naš geografski doseg.” 

Johannes Steurer, izvršni direktor tvrtke Aluflexpack, rekao je: “Tijekom posljednjeg desetljeća Aluflexpack se pozicionirao kao jedna od vodećih kompanija za proizvodnju fleksibilne ambalaže u Europi. Naš trenutni položaj i postignuća također su rezultat podrške i predanosti koju smo kontinuirano dobivali od Montana Tech Components. Iznimno cijenimo ovo partnerstvo koje nam je pružalo snažnu podršku tijekom godina i uvelike olakšavalo realizaciju naših projekata širenja, kao i ulaganja u naše ljude, vodeću tehnologiju i inovacije. Zajedno s novim partnerom nastavit ćemo raditi na našoj strategiji kako bismo stvorili najbolju moguću vrijednost za naše kupce, zaposlenike i sve dioničare te poticali inovacijske projekte i naš smjer prema održivosti. Radujemo se ovom partnerstvu s timom tvrtke Constantia Flexibles.“

Johannes Steurer, izvršni direktor tvrtke Aluflexpack

“Aluflexpack kroz ovu akviziciju može poduzeti značajan korak u rastu, iskoristiti temeljne kompetencije i konsolidirati stručnost u industriji ambalaže i pakiranja“, rekao je dr. Michael Tojner, izvršni direktor MTC-a i bivši većinski vlasnik Aluflexpacka. „Ponosni smo na priču o uspjehu za nas kao međunarodnu industrijsku grupu, na strateško preusmjeravanje, izlazak na burzu i sada novu vlasničku strukturu koja je u potpunosti usmjerena na industriju pakiranja. Izniman potencijal ove tvrtke u industriji fleksibilne ambalaže bio je vidljiv otpočetka te je ukupno od 2013. u organski i anorganski rast uloženo više od 360 milijuna eura. Zajedno sa snažnim menadžmentom i motiviranim zaposlenicima, uspjeli smo Aluflexpack učiniti globalnim igračem na području rješenja za fleksibilnu ambalažu.”

Ponuda natječaja podliježe određenim uvjetima uključujući regulatorna odobrenja. Predojava ponude, koja je objavljena danas i dostupna na https://afp-tender-offer.com, sadrži bitne uvjete javne ponude. Constantia očekuje da će objaviti prijedlog ponude u vezi s Ponudom u roku od šest tjedana od datuma ovog.

Jefferies djeluje kao ekskluzivni financijski savjetnik, a Latham & Watkins LLP i Bär & Karrer kao pravni savjetnici tvrtke Constantia u kontekstu ove transakcije. Zürcher Kantonalbank djeluje kao voditelj ponude za ponudu javnog natječaja. MP Corporate Finance djeluje kao ekskluzivni financijski savjetnik za MTC i Xoris GmbH, a Walder Wyss i Freshfields kao pravni savjetnici za MTC i Aluflexpack.

Ovo priopćenje za meidje služi samo za informativne svrhe i ne predstavlja ponudu za kupnju ili poziv na ponudu za prodaju bilo kojih vrijednosnih papira Aluflexpacka i ne predstavlja prospekt ili sličnu obavijest u smislu članaka 35 i sljedećih ili oglašavanje u smislu čl. 69 švicarskog Zakona o financijskim uslugama. Potpuni uvjeti i odredbe ponude bit će navedeni u prijedlogu ponude za koji se očekuje da će biti objavljen 2. travnja 2024. ili oko tog datuma (“Prijedlog ponude”). Molimo vlasnike udjela u Aluflexpacku da pažljivo pročitaju Prijedlog ponude jer sadrži važne podatke o ponudi. Ova objava nije za objavljivanje, objavljivanje ili distribuciju u ili u ili iz bilo koje jurisdikcije gdje bi inače bila zabranjena i ne predstavlja ponudu vrijednosnih papira za prodaju u takvim zemljama. Također pogledajte “Pravna odricanja od odgovornosti” u nastavku.

O tvrtki Aluflexpack AG 

Aluflexpack proizvodi fleksibilna rješenja za pakiranje za različita krajnja tržišta. Njegovi dugotrajni odnosi s kupcima potkrijepljeni su dobro uspostavljenim uvidima u industriju, fleksibilnošću u pružanju usluga korisnicima i razvojnom kompetencijom. Sa sjedištem u Reinachu (Aargau), Švicarska, Aluflexpack ima proizvodne pogone u Švicarskoj, Francuskoj, Poljskoj, Tunisu, Turskoj i Hrvatskoj. Na dan 30. lipnja 2023. imali su 1.584 zaposlenika. 

Za više informacija posjetite www.aluflexpack.com 

O Constantia Flexibles 

Constantia je proizvođač fleksibilne ambalaže sa sjedištem u Beču. Na temelju vodećeg načela ‘Ljudi, strast, pakiranje’, više od 7.150 zaposlenika proizvodi rješenja za pakiranje na 28 lokacija u 15 zemalja. Mnoge međunarodne tvrtke i regionalni tržišni lideri iz potrošačke i farmaceutske industrije biraju održive i inovativne proizvode Constantia Flexibles. Održivost je glavni prioritet u razvoju proizvoda u tvrtki Constantia Flexibles: tvrtku je 2022. ocijenila Level A- prema Climate Change Leadership (CDP) i zlatnu ocjenu od strane EcoVadisa. 

Za više informacija posjetite www.cflex.com