Jamnica u zaposlenike ulaže dodatnih tri milijuna eura

Jamnica, vodeća hrvatska kompanija u proizvodnji i prodaji mineralnih voda i pića ulaže rekordnih tri milijuna eura u materijalna primanja svojih gotovo 1.000 zaposlenika. Povijesno je ovo najveće dodatno ulaganje dosad na godišnjoj osnovi za radnu snagu Jamnice, a odnosi se na povećanje bruto plaća i dodatka za topli obrok zaposlenika od 1. travnja 2024. godine. Najavljena su i daljnja zapošljavanja u Jamnici o čemu govori činjenica kako su već otvoreni natječaji za velik broj sezonskih, ali i stalnih radnika.

„Ovo ulaganje proizlazi iz izvrsnih financijskih rezultata koje je Jamnica ostvarila u prethodnoj poslovnoj godini. Kontinuirano povećavamo materijalna primanja našim zaposlenicima, a ovo je dosad najveće ulaganje na što smo osobito ponosni. Zaposlenici imaju ključnu ulogu u postizanju naših uspjeha i iznimnih rezultata. Na ovaj način želimo im zahvaliti na predanosti i zajedničkim postignućima. Dodatno, kontinuiranim ulaganjima u zaposlenike želimo stvarati okruženje u kojem svaki kolega može rasti i razvijati se. Ovim najvećim godišnjim povećanjem primanja u povijesti Jamnice potvrđujemo naše usmjerenje za stvaranjem konkurentnih i motivirajućih uvjeta rada, kao i unapređivanje benefita za naše zaposlenike“, izjavio je Siniša Mužić, predsjednik Uprave Jamnice i Grupe pića.

Osim povećanja bruto plaća koje su kod Jamničinih zaposlenika konkurentne, Jamnica također kontinuirano ulaže i u dodatna primanja pa tako svaki zaposlenik Jamnice ima pravo na novčane nagrade: regres, božićnica, dar za dijete, uskrsnica te topli obrok. U 2024. Jamnica će isplatiti najmanje 1.500 eura svakom zaposleniku, uz dodatni dar za svako dijete u iznosu od 120 eura.

Jamnica je poželjan poslodavac što potvrđuju i certifikati Poslodavac partner i Tvrtka Prijatelj Zdravlja te benefiti koje kompanija zaposlenicima kontinuirano osigurava, kao što su besplatni sistematski i specijalistički pregledi, edukativne aktivnosti o zdravlju, važnosti konzumiranja vode i zdravim prehrambenim navikama, MultiSport pogodnosti, organiziranje radionica o važnosti mentalnog zdravlja, zdravlja općenito i o izazovima roditeljstva. Uz to, vodi se računa i o sigurnosti zaposlenika na radnom mjestu, stoga, u Jamnici ulažu u zaštitu na radu i radnim procesima te osiguravanje osnovnih uvjeta za produktivnost.