Wolt osnažuje svoj tim dostavljača za predstojeću sezonu

Uz mogućnost direktnog rada za Wolt platformu, koja je pokrenuta još prošle godine, ususret predstojećoj sezoni i namjeri jačanja kvalitete usluge, Wolt organizira dodatna zapošljavanja uz informativne razgovore

Wolt, vodeća digitalna platforma za dostavu, koja posluje već šest godina na tržištu Hrvatske, započela je s aktivnim pripremama za predstojeću sezonu među kojima su i direktna zapošljavanja te informativni razgovori za sve zainteresirane buduće dostavljače. Naime, dosadašnje interne ankete koje Wolt redovito provodi među svim svojim partnerima dostavljačima pokazale su kako oko četvrtina dostavljača u ljetnoj sezoni smanji ili zamrzne svoje dostavljačke aktivnosti i posveti se vlastitim sezonskim poslovima poput vođenja ugostiteljstva ili iznajmljivanja smještaja.

Svakodnevni zahtjevi tržišta za kvalitetom te bržim i većim brojem dostava te širenje poslovanja u vidu novih segmenata i novih gradova podrazumijeva i širenje mogućnosti suradnje. Naime, Wolt je prva digitalna platforma koja u Hrvatskoj nudi čak četiri modela suradnje i rada s dostavljačima. Uz otprije dostupne modele rada – mogućnost obavljanja dostava putem agregatora ili putem vlastitog obrta te preko studentskog ugovora, prošle godine uvedena je i mogućnost direktnog zapošljavanja preko platforme.

“Brzi rast korisnika i partnera pružatelja usluga i roba zahtijeva i veći broj dostavljača, koji će omogućiti još veću kvalitetu, brzu i pouzdanu dostavu, ali i zadovoljstvo korisnika. Trenutni nedostatak radne snage od čak 200 tisuća radnika na području naše zemlje odražava se i na našu industriju. Kako bi umanjili utjecaj tog negativnog trenda, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, provodimo aktivnosti s ciljem informiranja i privlačenja svih zainteresiranih za suradnju s Woltom. Također, uz otprije postojeće modele još prošle godine otvorili smo i četvrtu mogućnost rada, direktno zapošljavanje. Poduzimamo sve što je u našoj moći da lokalnom stanovništvu pružimo veću fleksibilnost u odabiru sigurnog posla s konkurentnim primanjima”, izjavio je Marin Šušnjar, generalni direktor u Wolt Hrvatska, koji je u ovom trenutku prisutan u 37 hrvatskih gradova.

Za dostavljače koji se odluče za model direktnog zapošljavanja, Wolt nudi stimulativna primanja uz osnovnu plaću i dodatni bonus na temelju broja odrađenih dostava, dodatak na plaću za otežane uvjete rada, minimalno 25 dana godišnjeg odmora i mogućnost dodatno plaćenih dana, modernu opremu za dostavljanje koja uključuje i kvalitetnu kišnu i zimsku opremu, digitalnu podršku u radu, edukacije i treninge za usavršavanje vještina potrebnih za rad, naknadu za prehranu, naknadu za javni prijevoz u visini stvarnih troškova, program profesionalne podrške i savjetovanje za zaposlenike.

U proteklih 12 mjeseci, Wolt je u želji kreiranja boljeg iskustva dostavljanja putem platforme za sve partnere dostavljače, u suradnji s poslodavcima i obrtnicima između ostalog omogućio popust na gorivo, hranu, vozila i servise, knjigovodstvene usluge, tehnologiju te odjeću i obuću. Uz popuste, u suradnji s partnerima, organizirani su i bonusi dobrodošlice, reaktivacijski bonusi te bonusi za preporuku drugog dostavljača.

Kako bi im pomogao u odluci te odgovorio na sva moguća pitanja i potaknuo na odluku o direktnom zapošljavanju na Wolt platformi, kompanija će 28. ožujka organizirati prvi u nizu informativnih razgovora za sve zainteresirane na adresi Wolt logističkog ureda u Radničkoj 27 u Zagrebu. Rasporedi termina i kontakt za dogovor dostupni su na poveznici. Nakon Zagreba slijedit će i drugi gradovi.

Aktualni oglasi za direktno zapošljavanje objavljeni su na svim relevantnim portalima za oglašavanje poslova te na stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a neki od njih, mogu se pronaći na linkovima: HZZ i Danasradim.hr.

Wolt je u Hrvatskoj lansiran 2018. godine te je u početku bio prvenstveno platforma za dostavu hrane, a u posljednjih šest godina znatno je proširio svoju ponudu i danas je aplikacija koja gotovo u potpunosti može zadovoljiti sve potrebe svojih korisnika uz dostavu u roku od 30 minuta. Wolt nastavlja rasti i razvijati različite poslovne linije diljem svijeta, a kako se asortiman proširuje, tako raste i broj Wolt korisnika i njihovih narudžbi.