Nova zlata za Vina Belje na Berliner Wine Trophy

Marijana Škiljo i Suzana Zovko, enologinje Vina Belje

Nakon tri zlatne medalje, titule najuspješnije hrvatske vinarije i najbolje ocijenjenog crnog vina iz Hrvatske na ocjenjivanju Mundus Vini, iz Njemačke stižu dvije nove zlatne medalje za Vina Belje. Goldberg Graševina berbe 2022. i Goldberg Red berbe 2021. osvojili su zlata na  Berliner Wine Trophy, najvećem svjetskom ocjenjivanju vina pod okriljem OIV-a (Međunarodne organizacije za vinarstvo i vinogradarstvo). Na istom ocjenjivanju Vina Belje su osvojila i srebro za premium Cabernet sauvignon-merlot iz berbe 2021.

Suzana Zovko i Marijana Škiljo, enologinje Vina Belje, s ponosom komentiraju nove nagrade: „Goldberg Graševina predstavlja maksimalne potencijale graševine kao sorte koja sa svojim nasadima dominira u ukupnim količinama vinograda u Hrvatskoj. Ova zlatna medalja ponovno potvrđuje da se pod brendom Goldberg puni jedna od najboljih graševina ikad proizvedenih u Hrvatskoj. Uz bok joj je i Goldberg Red berbe 2021. u kojem se sjedinjuju cabernet sauvignon, merlot i frankovka s najboljih položaja u vinogradima Belja. Nakon odležavanja u hrastovim bačvama i bocama ovo vino je upravo u svojoj punoj zrelosti što su prepoznali i istaknuti svjetski ocjenjivači.“

Goldberg Graševina i Goldberg Red pripadaju u ekskluzivnu liniju vina najviše kvalitete, a posebni su i po prepoznatljivom unikatnom dizajnu u kojem se ističe Goldberg kravata kojom se na posredan način naglašava porijeklo vina. Kao i dizajn, tekstura i okus oba Goldberg vina su potpuno unikatni i nose snažan potpis terroira s kojeg dolaze. S obzirom da je riječ o limitiranim serijama od nekoliko tisuća butelja dostupni su isključivo u odabranim restoranima, vinotekama i online trgovinama.