Uspješno provedeno treće izdanje inicijative Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica

Tetra Pak® je zaključio treće izdanje edukativne inicijative ‘Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica’ održane u Zagrebu u razdoblju od 2. ožujka do 16. ožujka. Za vrijeme trajanja kampanje potrošačima je u odabranim Super Konzum prodavaonicama u Zagrebu podijeljeno gotovo 1 800 paketa Lucart EcoNatural paketa recikliranih maramica proizvedenih od recikliranog kartonskog dijela iskorištene Tetra Pak ambalaže. Edukativna kampanja je osmišljena u svrhu promicanja pravilnog odvajanja i odlaganja višeslojne kartonske ambalaže za napitke i educiranja o principima kružnog gospodarstva. Tako se ukupan broj podijeljenih Lucart EcoNatural paketa recikliranih maramica od početka provođenja kampanje popeo na više od 4 500 paketa – 1 000 (prva godina), 1 800 (druga godina) i oko 1 800 (treća godina).

Potrošači su na ovaj način imali priliku u praksi vidjeti ‘novi život’ ambalaže koja je nastala od iskorištene Tetra Pak ambalaže. Naime, iskorištenoj višeslojnoj kartonskoj ambalaži može se dati drugi život ako potrošači njome pravilno rukuju nakon što se proizvod konzumira, što upravo dokazuju ove maramice izrađene od kartonskog dijela višeslojne kartonske ambalaže. Inicijativi su se i ovoga puta pridružili partneri tvrtke Tetra Pak: Vindija, Dukat, Konzum, Belje i Lucart Professional.

„Izuzetno sam zadovoljan rezultatima kampanje. Želimo i dalje nastaviti educirati krajnje potrošače o važnosti pravilnog odvajanja i odlaganja te recikliranja višeslojne kartonske ambalaže. Stoga smo nakon uspješno provedenog drugog izdanja, ove godine proveli treću ediciju edukativne kampanje Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica. Provedena je već tradicionalno u suradnji s našim dugogodišnjim partnerima. Rezultati kampanje pokazuju da smo i ovoga puta bili uspješni u podizanju svijesti i educiranju potrošača o važnosti pravilnog odvajanja i odlaganja Tetra Pak višeslojne kartonske ambalaže kao i da svaki pojedinac može vlastitim postupcima doprinijeti kružnom gospodarstvu“, komentirao je Željko Samodol, voditelj tvrtke Tetra Pak u Hrvatskoj.