Održana Becutanova radionica za roditelje

Roditeljstvo je zasigurno najvažnija i najljepša životna uloga sa brojnim izazovima s kojima se susreću mame i tate od rođenja bebe. Koliko je ta uloga iznimno dragocjena uz brojne izazove, te iako se naglasak na brizi i njezi oko novorođene bebe uglavnom stavljao na stranu majke, sve više se uviđaju dobrobiti oko značaja i važnosti očeva te se ističe važnost aktivnog sudjelovanja u razvoju od samog rođenja bebe.

Tate se na jedinstven način povezuju s novorođenom bebom, te sa svojom prisutnošću, stvaraju neraskidivu povezanost koja traje cijeli život. Sve su to bile teme na ovogodišnjoj ‘Becutanovoj radionici za roditelje’ koja je održana 9. svibnja u prekrasnoj Magnolia Slastice uz poznate tate i brojne mame. Sve o najljepšoj ulozi života – ulozi očinstva ispričali su nam Stjepan Vukadin, Fabijan Pavao Medvešek, dr. Natko Beck uz dr. Dianu Puževski i moderatora Mirnu Medaković Stepinac te poseban gost Tarik Filipović koji je rođenjem sina ukazao neizmjerno povjerenje i bio ponosni prvi brend ambasador Becutana.

Koliko je neizmjerno važna ali i najljepša uloga tate naglasio je Tarik Filipović, prvi brend ambasador Becutana: ‘Kažu da je lako biti otac ali treba puno više da bi postao TATA! Figura koju ja pamtim kao najveći moralni i ljudski autoritet i uzor, sve propušteno u djetetovu odrastanju teško nadoknadiš a dijete, kada čovjek postane, pamti puno toga što nisi propustio. I to ga nerijetko određuje i usmjerava. Ali, uz svo poštovanje nama očevima i našim očevima moj glas ide jednoj i jedinoj – MAJCI!’

Značaj i važnost balansa roditeljstva naglasio je dr. Natko Beck: ‘Svi mi radimo greške, ali i učimo iz grešaka, trudimo se napraviti najbolje u tom trenutku. Važno je da se educiramo i da uviđamo gdje griješimo, jer nas to čini bolji ocem! Bitan je balans u roditeljstvu, očevi i mame trebaju ravnopravno sudjelovati od samog rođenja bebe.’

‘Ovogodišnja Becutanova radionica imala je za temu ulogu očeva u odrastanju djeteta od najranijih dana, s naglaskom na izazove koje roditeljstvo nosi, a u kontekstu promicanja pozitivnog i ravnopravnog roditeljstva. Becutan je kao i uvijek bio aktualan te je pozvao i poznate tate da kažu svoja iskustva o porodiljnom dopust, te o povezivanju sa svojom djecom. Svi su bili unisoni u stavu da je uloga oca u odrastanju izuzetno važna’, izjavila je renomirana pedijatrica dr. Diana Puževski.

Becutan linija proizvoda namijenjena je njezi bebine i dječje kože, prepoznatljiva i sa izgrađenim identitetom na hrvatskom tržištu. Više od 45 godina povjerenja i tradicije branda Becutan, prenose se s generacije na generaciju, a pritom se može istaknuti upravo njena besprijekorna kvaliteta. Formulacija svih proizvoda napravljena je po unikatnoj recepturi. Izrazito je blaga i nježna, štiti i njeguje kožu, a pritom doprinosi i jačanju njezine zaštitne funkcije. Jedna od osnovnih karakteristika Becutan proizvoda je neutralna pH vrijednost, prilagođena vrijednostima zdrave dječje kože.

Becutan proizvodi su klinički i dermatološki testirani i razvijeni u suradnji s pedijatrima i dermatolozima. Proizvode se u visoko kontroliranim uvjetima prizvodnje i primjeni GMP (Good Manifacturing Practice) standardima, te ISO 9001 i ISO 14001 standardima za kvalitetu. Sve formulacije proizvoda usklađene su s Europskom direktivom za kvalitetu kozmetičkih proizvoda namijenjenih djeci.