Promjene u menadžmentu kompanije Grohe AG

Thomas Fuhr, novi glavni izvršni direktor Grohe AG

Nadzorni odbor Grohe AG imenovao je Thomasa Fuhra za novog glavnog izvršnog direktora Grohe AG. Osim toga, Jonas Brennwald, trenutno glavni direktor prodaje, preuzima ulogu zamjenika glavnog izvršnog direktora Grohe AG i pridružuje se Izvršnom odboru GROHE-a. Michael Mager, izvršni direktor za ljudske resurse i organizaciju, te Stefan Gesing, glavni financijski direktor, i dalje su članovi Izvršnog odbora GROHE-a. Ova imenovanja u menadžmentu stupaju na snagu odmah i slijede ostavku Michaela Rauterkusa kao glavnog izvršnog direktora GROHE-a i glavnog izvršnog direktora LIXIL Water Technology za zonu EMENA.

“GROHE bilježi izvanredan put rasta. Prilagođavamo organizacijsku strukturu kako bismo osigurali kontinuirani rast u regiji EMENA. Iznimno mi je zadovoljstvo objaviti da je Thomas Fuhr novi CEO GROHE-a. On je uspješan lider s mnogo iskustva u poslovanju i tehnologiji i pomoći će u integraciji GROHE-ovih proizvodnih i tehnoloških dobara u LIXIL-u na globalnoj razni“, kaže Bijoy Mohan, glavni izvršni direktor LIXIL Internationala.

Osim ovih promjena, Jonas Brennwald imenovan je zamjenikom glavnog izvršnog direktora Grohe AG i glavnim izvršnim direktorom tvrtke LIXIL Water Technology u EMENA-i. Bit će odgovoran za rast poslovanja GROHE-a u Europi, na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi, a istovremeno će iskoristiti globalne mogućnosti brenda LIXIL.

“Jako mi je drago što je Jonas u voditeljskom timu za GROHE I što će voditi poslovnu regiju LIXIL Water Technology EMENA. On će biti zadužen za daljnji nastavak rasta GROHE-a ”, kaže Mohan. “Važan aspekt bit će produbljivanje odnosa s našim klijentima i još bolje korištenje našeg širokog potencijala mreže u Europi, Bliskom Istoku i Sjevernoj Africi.”

Jonas Brennwald, zamjenik glavnog izvršnog direktora Grohe AG

Nakon više od 12 godina, Michael Rauterkus, glavni izvršni direktor Grohe AG, napušta GROHE na vlastiti zahtjev. Od dolaska u studenom 2006. godine, Michael Rauterkus je potaknuo profesionalizaciju prodaje i uspješno pridonio pozitivnom razvoju tvrtke, u početku kao voditelj prodaje u Srednjoj Europi i direktor Grohe Njemačka, a od lipnja 2009. kao predsjednik za regiju Europe. U listopadu 2011. godine postao je glavni direktor prodaje u Grohe AG, odgovoran za regije EMENA i Amerika. Godine 2015. imenovan je za izvršnog direktora GROHE-a. Pod njegovim vodstvom GROHE je rastao u EMENI dva puta više od rasta tržišta u posljednjih pet godina – kroz inovacije u tehnologiji i uvođenje novih rješenja za kupaonsku opremu. Uz IOT rješenja, GROHE je sada na čelu industrije. “Zahvaljujemo Michaelu Rauterkusu na velikoj predanosti koja je temelj za inovativnu snagu i stalni uspjeh GROHE-a. Pod njegovim vodstvom, GROHE je postao globalni tržišni lider u ovoj industriji ”, kaže Bijoy Mohan.

Thomas Fuhr – kratka biografija

Thomas Fuhr je 2013. godine preuzeo dužnost izvršnog direktora za poslovanje Grohe AG, a bio je odgovoran za proizvodnju, nabavu, logistiku, kvalitetu, tehnologiju, istraživanje, razvoj i održivost. Osim toga, unutar LIXIL Technology Water voditelj je za kategoriju miješalica. Prije svoje uloge u GROHE-u Thomas Fuhr proveo je 22 godine u Mercedes-Benzu. Pokrivao je široki raspon uloga u razvoju, proizvodnji, kvaliteti, logistici i nabavi u Njemačkoj, Indiji, SAD-u i Velikoj Britaniji.

Jonas Brennwald – kratka biografija

Jonas Brennwald od 2012. upravlja raznim prodajnim regijama za GROHE, nedavno kao glavni prodajni direktor. Prije dolaska u GROHE imao je brojne rukovodeće pozicije s velikim brandovima, uključujući Mars, Ecolab, Goodyear Dunlop i dobavljača automobila Dorman.