Nestlé petu godinu zaredom uključuje hrvatske studente u Summer’s Cool plaćenu praksu

Radno okruženje je međunarodno, radionice programa se održavaju na engleskom jeziku, a mentori će biti zaposlenici kompanije koji dolaze iz šest različitih zemalja i imaju bogato poslovno iskustvo

Nestlé, najveća svjetska prehrambena kompanija, dočekuje 13 studenata iz Hrvatske u plaćenom programu prakse Summer’s Cool. Od 8. srpnja će se talentirani mladi ljudi iz Hrvatske pridružiti grupi studenata iz Bugarske, Srbije, Rumunjske i Ukrajine u interaktivnom četverotjednom programu.

Podržan od strane preko 60 profesionalaca iz kompanije, program će polaznicima otvoriti svijet različitih područja poput marketinga, lanca opskrbe, prodaje, financija, ljudskih resursa, održivosti i liderstva. Sudionici će imati priliku raditi u multikulturalnim grupama i surađivati na rješavanju studije slučaja usmjerenoj na marketing i održivost. Radno okruženje je međunarodno, radionice programa se održavaju na engleskom jeziku, a mentori će biti zaposlenici kompanije koji dolaze iz šest različitih zemalja i imaju bogato poslovno iskustvo.

“U kompaniji Nestlé posvećeni smo privlačenju i njegovanju mladih talenata na početku njihovih poslovnih putovanja. Ponosimo se činjenicom da su mnogi naši trenutni zaposlenici započeli svoje karijere kroz programe poput Summer’s Cool. Cilj nam je pružiti studentima uvide i iskustva koja će ih podržati na početku njihovih karijera. Osim toga, zaista cijenimo i uživamo u njihovim svježim perspektivama i znatiželji. Kao mentorima, inspirativno nam je raditi s mladim pojedincima koji pokazuju da ljeto može biti cool na više načina”, rekla je Tina Gjuriš, poslovni partner za ljudske potencijale za tržište Jugoistočne Europe i voditeljica za ljudske potencijale za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Plaćeni program prakse Summer’s Cool dio je programa Nestlé Needs YOUth, globalne inicijative koju je Nestlé pokrenuo 2013. godine, a za cilj ima podržati mlade ljude u njihovom prijelazu iz akademskog života u uspješne karijere. Na taj način, Nestlé nudi programe prakse i poslove za studente i one koje su nedavno završili fakultet, pružajući im priliku da razviju svoje vještine i steknu iskustvo u stvarnom radnom okruženju. Od kada se Hrvatska pridružila inicijativi Summer’s Cool 2020. godine, više od 50 talentiranih mladih pojedinaca aktivno je sudjelovalo u programu, unapređujući svoj osobni i profesionalni rast.