Udruga dobavljača Agrokora pozdravlja odluku društva Open Pass

Hrvoje Filipović, predsjetnik Udruge dobavljača Agrokora

Udruga dobavljača Agrokora, koja je imenovana kao administrator isplate Graničnog duga temeljem Nagodbe sklopljene u postupku Izvanredne uprave nad društvom Agrokor d.d. i njegovim ovisnim i povezanim društvima, iskazala je zadovoljstvo činjenicom da su 9. srpnja 2024. obaviješteni o isplati iznosa dugovanog temeljem Zapisa o zajmu dobavljača u ukupnom iznosu od 85.968.233 EUR, koji uključuje dug po zapisu i pripadajuću kamatu (granični dug), Platnom agentu dobavljača.

Udruga dobavljača Agrokora će pristupiti poduzimanju svih predradnji potrebnih za isplatu graničnog duga u kratkom roku, sve na način predviđen sklopljenom Nagodbom u svrhu čega je i sazvana Skupština Udruge za dan 15. srpnja 2024. godine.

“Mišljenja smo da isplata graničnog duga, zajedno s provedenim vlasničkim restrukturiranjem Fortenove grupe, predstavlja izvanredan napredak u namjeri stabilizacije poslovanja svih operativnih društava Grupe te stvaranju pretpostavki za njezin održivi razvoj na zadovoljstvo svih uključenih: potrošača, zaposlenika, dobavljača i ostalih dionika.

Udruga posebno pozdravlja odluku društva Open Pass da, zajedno s ostalim ulagačima, u izazovnim vremenima sudjeluje u vlasničkom restrukturiranju koje osigurava stabilnost dugoročnog poslovanja i okončanje postupka restrukturiranja.

Koristimo priliku zahvaliti se zaposlenicima i predsjedniku Uprave društva, Fabrisu Perušku, i njegovim suradnicima na uspješnom oporavku i razvoju kompanije te nastavku dosadašnje prakse zastupljenosti dugogodišnjih dobavljača. Uvjereni smo da će provedeno vlasničko restrukturiranje Grupe dodatno poboljšati ovakvu suradnju i praksu”, stoji u priopćenju Udruge dobavljača Agrokora koje potpisuje predsjednik Udruge Hrvoje Filipović.