Gebrüder Weiss otvara drugu poslovnicu na širem području Bukurešta

Trideseta obljetnica poslovanja tvrtke Gebrüder Weiss u Rumunjskoj: zaposlenici u sjedištu tvrtke u blizini Bukurešta u slavljeničkom raspoloženju. (Izvor: Gebrüder Weiss / Tiberiu Mînzu)

Novi terminal u gradu Popesti-Leordeni za optimizaciju isporuke robe na području rumunjske metropole / 30. obljetnica poslovanja ovog stručnjaka za logistiku u Rumunjskoj / 700 zaposlenika na 13 lokacija obrađuje 1,1 milijun pošiljki godišnje

Međunarodna transportna i logistička tvrtka Gebrüder Weiss proširila je svoju mrežu poslovnica u Rumunjskoj. Nakon velike investicije od 20 milijuna eura, službeno je u promet pušten novi terminal ovog pružatelja logističkih usluga u gradu Popesti-Leordeni jugoistočno od Bukurešta.

„Druga poslovnica dopuna je našem postojećem terminalu u gradiću Bolintin-Deal zapadno od Bukurešta. Time se omogućuje još učinkovitija distribucija robe u gradskom području i osiguravaju prvorazredni uvjeti za pružanje još bolje logističke podrške rumunjskom gospodarstvu u usponu”, izjavio je Wolfram Senger-Weiss, predsjednik Uprave tvrtke Gebrüder Weiss.

Novi moderni terminal ima površinu od oko 19.000 četvornih metara koji će se koristiti za skladišnu logistiku, prekrcaj i administraciju te je izvrsno prometno povezan s crnomorskom lukom Constanta i susjednom Bugarskom. Opremljen je dizalicama topline, a u budućnosti se razmatra izgradnja fotonaponskog sustava i punionice za električna vozila. Jedan od klijenata koji se koristi uslugama novog terminala je međunarodni proizvođač boja, za kojeg tvrtka Gebrüder Weiss skladišti 12.000 paleta koje se zatim distribuiraju diljem zemlje.

Tim tvrtke Gebrüder Weiss ispred nove poslovnice u gradu Popești-Leordeni u blizini Bukurešta (Rumunjska). (Izvor: Gebrüder Weiss)

„Sve veće prometno opterećenje u glavnom gradu zahtijeva rješenje s dva terminala koje nam omogućuje opskrbu gradskog područja iz dva geografska smjera i doprinosi učinkovitosti distribucije” , objasnio je Viorel Leca, direktor za Rumunjsku. U prvih šest mjeseci 2024. godine u novom je centru obrađeno 78.000 pošiljki ukupne težine preko 35.000 tona. „Budući da je trenutačna stopa popunjenosti skladišta oko 70 posto, u bliskoj budućnosti planiramo proširiti naš portfelj klijenata. Kupljeno zemljište ukupne površine 70.000 četvornih metara omogućuje nam izgradnju dodatnih skladišnih prostora i prostora za direktan pretovar bez skladištenja (cross-docking), ovisno o budućim projektima”, dodao je Viorel Leca.

30. obljetnica poslovanja tvrtke Gebrüder Weiss Rumunjska

Otvaranje novog terminala poklapa se s proslavom tridesete obljetnice ulaska tvrtke Gebrüder Weiss na rumunjsko tržište. Gebrüder Weiss upravlja sveobuhvatnom mrežom od 13 poslovnica diljem ključnih gospodarskih regija u zemlji.

„U proteklih je 30 godina Rumunjska doživjela impresivan gospodarski razvoj postavši traženo mjesto za proizvodnju. Svojim logističkim znanjem i iskustvom i dalje ćemo podržavati rast industrije i trgovine u Rumunjskoj”, izjavio je Thomas Moser, direktor i regionalni voditelj za Crno more/CIS u tvrtki Gebrüder Weiss.

Prošle je godine 700 zaposlenika obradilo oko 1,1 milijun pošiljki. Klijenti tvrtke Gebrüder Weiss su međunarodne tvrtke iz sektora automobilske industrije, tehnologije i robe široke potrošnje. Iz svojih poslovnica u Rumunjskoj, tvrtka pruža logističke usluge prijevoza kamionima u Njemačku, Francusku, Mađarsku i Češku te zračnog i pomorskog prijevoza tereta do odredišta diljem svijeta.