KRAŠ-ESOP neće sklopiti Sporazum s društvom Mesna industrija Braća Pivac

Temeljem danas održane Skupštine društva KRAŠ-ESOP d.o.o., na kojoj se raspravljalo i glasovalo o točki dnevnog reda – Prijedlog odluke o sklapanju Sporazuma o zajedničkom djelovanju s društvom Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., članovi društva KRAŠ-ESOP jednoglasno su odlučili da KRAŠ-ESOP neće sklopiti navedeni Sporazum o zajedničkom djelovanju.

Odluka je donesena nakon rasprave na Skupštini, pri čemu je zaključeno kako je osnovni razlog za glasanje protiv predložene odluke nemogućnost društva KRAŠ-ESOP da, u slučaju zajedničkog djelovanja s Mesnom industrijom Braća Pivac d.o.o., osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u provođenju preuzimanja društva Kraš d.d.

Tijekom rasprave na Skupštini ponovljen je stav svih članova KRAŠ-ESOP-a o primarnom i jedinom cilju osnivanja i postojanja KRAŠ-ESOP-a, a to je očuvanje sudjelovanja radnika KRAŠ d.d. – dioničara, u vlasničkoj strukturi KRAŠA d.d., a čime se štite radna mjesta, materijalna i ostala prava radnika, potiče i održava socijalni dijalog unutar kompanije, kao i motivacija radnika KRAŠ d.d., kao članova KRAŠ-ESOP-a, za postizanje boljeg radnog učinka te daljnjeg razvoja kompanije, priopćeno je iz KRAŠ-ESOP-a.