Mid Europa Partners investira u M+ Grupu

Mid Europa Partners (Mid Europa), vodeći fond s fokusom na rastuća tržišta središnje i istočne Europe, objavio je akviziciju tvrtke iz svog portfelja, CMC İletişim ve Çağrı Merkezi Hizmetleri A.Ş. (CMC), od strane kompanije Meritus Upravljanje d.o.o. (dio M+ Grupe), u zamjenu za 30% udjela u objedinjenoj kompaniji.

Zvonimir Mršić, predsjednik NO-a M+ Grupe (Foto: Samir Cerić Kovačević)

M+ Grupa je regionalna kompanija za eksternalizaciju poslovnih procesa (BPO – Business Process Outsourcing) usluga odnosa s korisnicima (CRM – Customer Relationship Management) i razvoja informacijskih tehnologija te tvrtka kćer Meritus ulaganja d.d. (ZSE: MRUL), a CMC je najveći nezavisni izdvojeni kontaktni centar i pružatelj usluga upravljanja korisničkom podrškom u Turskoj s više od 4.000 zaposlenih. Po završetku transakcije, M+ Grupa dodatno učvršćuje svoju poziciju najvećeg regionalnog centra i pružatelja BPO i CRM usluga u jugoistočnoj Europi sa više od 7.000 zaposlenih.

Kerim Turkmen, partner u Mid Europi, je rekao: “Oduševljeni smo činjenicom da smo stekli udio u značajno uvećanom i diverzificiranom regionalnom igraču. Vjerujemo u dugoročne izglede rasta BPO industrije u našoj regiji i globalno. Predani smo našoj budućoj suradnji s M+ Grupom na stvaranju vodećeg regionalnog pružatelja BPO usluga. Fokus objedinjene kompanije bit će na usluživanju najzahtjevnijih međunarodnih kompanija vodećih u svojim industrijama.”

Darko Horvat, član Uprave i CFO M+ Grupe (Foto: Samir Cerić Kovačević)

Zvonimir Mršić, predsjednik Nadzornog odbora M+ Grupe, rekao je: “Snaga nove grupe ogleda se u činjenici da smo ovom transakcijom postali jedan od najvećih privatnih poslodavaca sa sjedištem u Hrvatskoj, s više od 7.000 zaposlenika. M+ Grupa sada će usluživati više od 220 klijenata iz 58 zemalja svijeta, uz godišnji prihod koji premašuje 500 milijuna kuna. Naše međunarodno širenje nastavlja se s fokusom na akviziciju novih globalnih klijenata i pojačanim izvozom usluga, čime doprinosimo gospodarskom razvitku Hrvatske i cijele regije.”

Akvizicija truskog CMC-ja samo je najnoviji u nizu poslovnih uspjeha M+ Grupe. Samo tijekom 2019., M+ Grupa je uspješno izdala nove redovne dionice u vrijednosti 93 milijuna kuna za dvadesetak novih ulagača, među kojima su sva četiri obvezna mirovinska fonda u Hrvatskoj, nakon čega su dionice Meritus ulaganja d.d. izlistane na Zagrebačkoj burzi, a zatim je i uspješno akviriran većinski udio u Trizmi, vodećem pružatelju BPO usluga u Srbiji.

Transakciju je danas odobrila Glavna skupština Meritus Ulaganja d.d., a zaključenje transakcije očekuje se do kraja siječnja 2020.

Mid Europa Partners

Mid Europa Partners je vodeća nezavisna privatna investicijska tvrtka fokusirana na rastuća tržišta središnje i istočne Europe. Djeluje iz Londona, Bukurešta, Budimpešte, Varšave i Istanbula. Mid Europa Partners do sada je prikupila i upravljao s oko 5,2 milijardi eura sredstava.

Mid Europa ima panregionalni pristup, akvirira tržišne lidere, primarno u rastućim industrijama s domaćim fokusom, a od osnutka 1999. dovršila je 41 investiciju u 18 zemalja regije.