SPAR otkupljuje cvijeće, sadnice i začine domaćih dobavljača

SPAR na još jedan način pomaže malim domaćim proizvođačima u ovoj izvanrednoj situaciji – proširili su suradnju s različitim OPG-ovima koji se bave uzgojem bilja te od kojih otkupljuju cvijeće, sadnice i začine. U većim trgovinama kupci sada mogu pronaći pelargonije, ružmarin, lavandu, razne trajnice, ljetnice te druge vrste s kojima se balkoni i okućnice mogu učiniti ljepšim i ugodnijim mjestom.

Novi partneri s kojima je SPAR proširio suradnju u ovom periodu su Poljoprivredno cvjećarska zadruga Varaždinski cvijet iz Malog Bukovca koja se bavi proizvodnjom cvijeća, a okuplja čak devet malih proizvođača – OPG Herega Dubravko, OPG Mađarić Karlo, OPG Varvir Tomislav, OPG Tkalec Dalibor, OPG Friščić Milan, OPG Povijač Dragutin, OPG Težak Mladen, Rasadnik cvijeća Krklec te Cvjećarstvo Rog.

Tu su još i Fragarija Planta iz Kupinečkog Kraljevca koja proizvodi sadnice voća, agruma, bobičastog voća, vinove loze i jagoda, obrt Herbarija iz Lopatinca koji su prvi proizvođač ekološki certificiranog začinskog bilja u Hrvatskoj te Sakowski iz Rakovca koji proizvode začinsko bilje i za SPAR robnu marku Vrtovi Hrvatske.

“Upravo putem robne marke “Vrtovi Hrvatske“, SPAR nudi voće i povrće više od 40 malih domaćih proizvođača i OPG-ova, a kampanjom „Da, domaće je!“ prednost dajemo domaćim dobavljačima te su zbog toga SPAR trgovine s najviše domaćih proizvoda“, stoji u priopćenju.