Potpisana odluka o radu tržnica po striktnim pravilima; Od četvrtka do subote produženo radno vrijeme trgovina

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je da je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima.

”Dobili smo zadnju potvrdu iz lokalnih stožera civilne zaštite da su pripravni za poseban način rada tržnica za vrijeme epidemije te je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Odluka stupa na snagu”, kazao je.

Od četvrtka do subote iznimno će se produžiti vrijeme rada trgovina, najavio je Božinović. Trgovine će raditi od 7 ujutro do 20 sati.

HUP pozdravio odluku o produljenju rada trgovina uoči uskršnjih praznika

“HUP pozdravlja odluku Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite koji je prihvatio našu molbu i dozvolio da se zbog uskršnjih praznika dozvoli produženje rada trgovina“, priopćeno je iz HUP-a.

Članice HUP-Udruge trgovine u potpunosti poštuju upute i preporuke mjere o zaštiti kupaca i radnika te prilagođavaju poslovanje izvanrednim okolnostima izazvanim Covid–19 virusom i kontinuirano prate potrošačke trendove i promjenjene navike kupovine prehrambenih i higijenskih potrepština.

U cilju smanjivanja koncentracije kupaca ispred te u samom dućanu, a s obzirom na nadolazeće Uskrsne blagdane koji su povezani sa povećanim zahtjevima potrošača, predložili su Stožeru dopunu Odluke o radnom vremenu.

Stožer je uvažio molbu te je radno vrijeme produženo od 7 do 20 sati a vrijedit će u četvrtak, petak i u subotu.

“U cilju osiguranja opstojnosti opskrbe hranom i funkcioniranja tržišta molimo Stožer i za dopunu Odluke da se rad trgovina nakon Uskrsa, s primjenom od 14. travnja dozvoli u vremenu od 8 do 19 sati.  Pozivamo sve kupce da maksimalno poštuju sve upute Stožera. Odgovornim ponašanjem, kupnjom uz poštivanje socijalne distance i poštivanjem najviših higijenskih standarda svi zajedno odgovorno doprinosimo borbi protiv epidemije COVID-19“, stoji u priopćenju iz HUP-a.