Konzum pokrenuo pomoćnu uslugu Pokupi za internetske kupnje

Pomoćna usluga Pokupi još je jedan od Konzumovih odgovora na povećano zanimanje za online kupnju koje je dovelo do 10 puta veće potražnje te udvostručenja količine proizvoda u narudžbama u odnosu na redovno poslovanje

Konzum je pokrenuo pomoćnu uslugu Pokupi koja kupcima omogućuje da naručene proizvode sami preuzmu u prodavaonici. Usluga predstavlja jedan od Konzumovih odgovora na povećano zanimanje za online kupnju koje je posljednjih tjedana dovelo do 10 puta veće potražnje i udvostručenja količine proizvoda u narudžbama u odnosu na redovno poslovanje.  

Pomoćna usluga Pokupi od sada je dostupna u Zagrebu u prodavaonicama Super Konzuma u Stenjevcu, Gajnicama, Španskom, na Vrbanima, u Sarajevskoj ulici, Dankovečkoj ulici i Ulici grada Vukovara te na Kukuljanovu (Rijeka), u Splitu i Osijeku, a plan je uvesti je u veći broj prodavaonica u svim dijelovima Hrvatske.

Proces kupnje s pomoćnom opcijom Pokupi vrlo je jednostavan. Kupac najprije u online trgovini treba izabrati opciju Pokupi te potom odabrati proizvode, nakon čega slijedi odabir lokacije i vremena preuzimanja naručenih proizvoda te odluka o plaćanju online ili prilikom preuzimanja naručenih proizvoda. U dogovorenom vremenu kupac treba doći u odabranu prodavaonicu i na ulazu se javiti zaštitaru koji će ga odmah uputiti na info pult ili posebno označenu blagajnu gdje će pokazati e-mail s potvrdom narudžbe te bez čekanja preuzeti naručene proizvode.

Tako Konzum kao jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji ima vlastitu internetsku trgovinu omogućuje još većem broju kupaca da proizvode naruče iz udobnosti vlastitog doma i potom ih preuzmu, bez potrebe za boravkom u prodavaonici.

Iz Konzuma ističu kako u korištenju opcije Pokupi postoje dodatne razlike u odnosu na opciju dostave, budući da je riječ o pomoćnoj usluzi usmjerenoj prvenstveno na podršku internetskoj trgovini. Stoga kupce mole za razumijevanje i spremnost na mogućnost da se cijene u određenoj mjeri razlikuju od onog što su naručili, s obzirom na to da se naručeni proizvodi naplaćuju na dan preuzimanja, a ne na dan kreiranja narudžbe kao kod regularne online kupnje. Uz to, valja imati na umu i da je asortiman dostupan putem usluge Pokupi uži od onog dostupnog kupcima koji odaberu opciju dostave na odabranu adresu.

Uz pomoćnu uslugu Pokupi, kupcima je i dalje na raspolaganju online kupovina uz opcije dostave u brojnim gradovima diljem Hrvatske te uz opciju Drive-in na zagrebačkim Vrbanima. Novi termini za dostavu na kućnu adresu u Konzumu se i dalje otvaraju svakodnevno iza ponoći s početkom novog dana, ali otvaraju se i dodatni termini sukladno resursima svaki dan i u 10:00 i 12:00 sati.

Prilikom odabira termina dostave prikazat će se svi dostupni termini u narednih tjedan dana te u Konzumu mole kupce da između njih odaberu one koji im najviše odgovara. Ako termini za dostavu nisu dostupni, kupci se mole da pokušaju sljedeći dan u navedenim vremenima.

Konzum napominje da je uz pojačane higijenske i preventivne mjere koje se provode u svim poslovnim jedinicama,  uveo i dodatne mjere za svoje dostavljače koji nakon svake dostave dezinficiraju cjelokupnu opremu koju koriste, vozilo te sami sebe. Sve navedeno iziskuje dodatan trud i angažman zaposlenika u sustavu online trgovine čiji je rad organiziran u tri smjene s ciljem da se zaprimi i obradi što veći broj narudžbi kupaca.

“Dajemo sve od sebe da još većem broju kupaca omogućimo online kupnju namirnica, higijenskih i kućanskih potrepština te ostalih proizvoda koje smatraju potrebnima. Naša su skladišta i prodavaonice dobro opremljeni te smo spremni na nastavak povećanog interesa za internetsku kupnju, no kupce molimo za razumijevanje i strpljenje prilikom odabira termina dostave ili preuzimanja narudžbe. Pozivamo ih i da budu savjesni prilikom kupnje i pune svoje košarice proizvodima u iznosu do 1.000 kuna kako bi im narudžba mogla biti brže isporučena, čime će se omogućiti i drugim kupcima da obave kupnju“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Više informacija o pomoćnoj usluzi Pokupi dostupno je na stranici konzum.hr/pokupi.