Hrvatski Telekom donirao 4 mil. kn Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević

Korporativna odgovornost i društveni angažman sastavni su dio poslovanja Hrvatskog Telekoma, a donacijom Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, čiji stručni i požrtvovni tim liječnika infektologa, kliničkih mikrobiologa, radiologa, medicinskih sestara, molekularnih biologa i laboratorijskih tehničara od prve pojave koronavirusa u Hrvatsku danonoćno radi na suzbijanju epidemije, željeli smo dati svoj doprinos i podržati njihove daljnje napore.

“U dogovoru s nadležnim institucijama odlučili smo se za financijsku donaciju u iznosu od četiri milijuna kuna Klinici Dr. Fran Mihaljević, koja će znati kako ta sredstva najbolje iskoristiti”, stoji u priopćenju iz HT-a.

“Svakog dana svjedočimo herojskim djelima liječnika, medicinskih sestara, medicinskih djelatnika i svih koji u ovim teškim okolnostima bespoštedno rade za opće dobro. Ovom donacijom želimo dati svoj doprinos, a Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ odabrali smo jer je riječ o instituciji koja je od prvog dana na prvoj liniji obrane i čiji angažman nas je sve zadužio”, poručio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, prof.dr.sc. Alemka Markotić, dr.med. ovim povodom je izjavila: “U ime svih zaposlenika bolnice i u svoje osobno ime zahvaljujem Hrvatskom Telekomu na donaciji koja će nam u fazi najintenzivnije borbe protiv COVID-19 omogućiti još bolje uvjete za liječenje pacijenata”.