Mondelēz International pruža podršku timu Hrvatskog Crvenog križa

Hrvatski Crveni križ već tjednima radi na nacionalnoj razini kako bi podržao vlasti i zajednice tijekom krize uzrokovane coronavirusom. U znak zahvalnosti zaposlenicima i volonterima Hrvatskog Crvenog križa, uz mali doprinos od srca, Mondelez D.O.O. donira 90.419 Milka proizvoda za potrebe organizacije i za pomoć najugroženijim zajednicama. Tvrtka također izražava zahvalnost ljudima koji se bore protiv epidemije, i neumorno rade na brizi o zdravlju i sigurnosti svih. Hrvatski Crveni križ već tjednima radi na teritoriju zemlje u ovoj izazovnoj situaciji, kako bi još više podržao sve ljude tijekom krizne situacije izazvane virusom i olakšao rad u bolnicama.

“Želimo zahvaliti zaposlenima i volonterima Hrvatskog Crvenog križa koji daju najviše, na partnerstvu i ažurnosti u ovim teškim vremenima. Sada je više nego ikad solidarnost najvažnija, i ovom malom gestom želimo podržati one koji pokazuju ogromnu predanost i brigu za najugroženije skupine”, rekao je Stevan Vujošević, Sector Country Manager West Eam, Mondelez d.o.o. Zaposlenici i volonteri Hrvatskog Crvenog križa intenzivno su se mobilizirali da Milka proizvodi dođu do zdravstvenih jedinica, starijih i ugroženih osoba iz cijele države.

”Želio bih zahvaliti i našim zaposlenicima, koji unatoč trenutnim uvjetima i poteškoćama, nastavljaju s radom i brinu da potrošači pronađu svoje omiljene proizvode u trgovinama. Briga o zaposlenima i najugroženijim skupinama prioritet je Mondelēz Internationala “, kaže Stevan Vujošević.

Svjetska podrška nevladinim organizacijama koje pomažu diljem svijeta

Partnerstvo i podrška Hrvatskom Crvenom križu dio je svjetskog programa u okviru koga  Mondelēz International donira 15 milijuna dolara kroz proizvode i novac lokalnim partnerima u zajednici, koji ulažu dodatne napore u pružanju hitne pomoći širom svijeta zbog krize izazvane influencom COVID-19. Kroz ovu globalnu predanost pomažemo i dalje učinkovito djelojovanje u borbi protiv pandemije, pružajući sigurnost i pomoć ljudima kojima je ona najpotrebnija.

„Hrvatski Crveni križ u svoje, ali i u ime brojnih korisnika, od srca zahvaljuje tvrtki Mondelēz International na donaciji Milka proizvoda koji su razveselile sve, a osobito najmlađe. Pomoć osobama u potrebi najčešće obuhvaća osnovne životne namirnice pa je svaka donacija slatkiša, posebice fine čokolade prava radost kako za najmlađe tako i za one starije. Sretni smo što smo udruženi zajedno stavili osmijeh na lice ljudi u ovim teškim vremenima“, ističe Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

O kompaniji Mondelēz International

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) ) omogućuje ljudima da se pravilno hrane u više od 150 zemalja diljem svijeta. S neto prihodom od oko 26 milijardi USD u 2019. godini, MDLZ upravlja budućnosti grickalica, kroz legendarne globalne i lokalne brendova poput Oreo, belVita i LU keksa; Cadbury Dairy Milk, Milku i Toblerone čokolade; Sour Patch Kids bombone i Trident žvakaće gume. Mondelēz International je ponosan član Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 i Dow Jones indeksa održivosti.

Posjetite www.mondelezinternational.com ili nas pratite na Twitteru www.twitter.com/MDLZ .