Ukinuta zabrana rada nedjeljom

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da se ukida zabrana rada nedjeljom koja je bila na snazi posljednjih nekoliko tjedana.

Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, stoji u priopćenju Stožera.

Također, izmjenom Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, stoji u objavi Nacionalnog stožera.

“Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana“, stoji u priopćenju Stožera koji je zabranu rada nedjeljom za vrijeme epidemije koronavirusa uveo 24. travnja, a od tada do danas od te zabrane bili su izuzeti kiosci, pekarnice, trgovine kruhom, pekarskim proizvodima i trgovine na benzinskim postajama.