HGK nastavlja s reorganizacijom

Luka Burilović, predsjednik HGK

Radi digitalizacije internih procesa i zbog pada prihoda uzrokovanih pandemijom koronavirusa,  Hrvatska gospodarska komora ide u sljedeću fazu reorganizacije, koja znači i smanjenje broja zaposlenih za 30 posto.

Od dolaska Luke Burilovića na mjesto predsjednika HGK, fokus je stavljen na reorganizaciju poslovanja i povećanje efikasnosti sustava, u skladu s potrebama članica radi kojih HGK i postoji. „Digitalna transformacija, u koju smo ušli još prije više od dvije godine, počela je ne samo projektom Digitalna komora kao finalnim proizvodom, nego i digitalizacijom internih procesa koji sami po sebi podrazumijevaju smanjenje broja djelatnika. Naime, digitalna transformacija bila je preduvjet za racionalizaciju i reorganizaciju Komore koju smo planirali provesti postupno, međutim nitko nije mogao predvidjeti korona krizu“, pojašnjava predsjednik HGK Luka Burilović.

Kaže kako su se svi, takoreći, preko noći morali naviknuti na novu stvarnost koju najviše osjećaju i čije su najveće žrtve hrvatski gospodarstvenici te čije se poteškoće prelijevaju na čitavo društvo. U kontekstu HGK ovakvo stanje podrazumijeva i značajan pad prihoda.

„Zbog svega toga odlučili smo ranije krenuti u sljedeću fazu reorganizacije HGK, koja, nažalost, znači i smanjenje broja zaposlenih za 30 posto. Nikada nije lako donijeti odluku o otkazima, ali ona je neizbježna“, poručuje Burilović i dodaje kako HGK zajedno sa Zavodom za zapošljavanje priprema plan zbrinjavanja.