MATIČNJAK – pionir domaće superfood proizvodnje

Zdrava, čista hrana je vrući trend za kupce, za sve one koji žele ostati zdravi. Prepoznavanjem trendova i željom da svima približimo prednosti korištenja onog najboljeg iz prirode – sjemenki, još 2013. godine osnovana je tvrtka Matičnjak sativa d.o.o. čiji je brend Matičnjak odlično prihvaćen na tržištu. Matičnjak je brend koji ima i ekološku misiju koju opravdavamo no-waste proizvodnjom. U Matičnjaku sve kreće od sjemenki, iz kojih radimo hladno prešana ulja, stavljamo ih u med, proizvodimo brašna, biljne proteine i, u konačnici, tjestenine. U mnoštvu brendova koji promiču i prodaju zdravu hranu, odlučili smo napraviti razliku – proizvoditi proizvode koji su svježi, zdravi, lokalni i minimalno prerađeni, bez aditiva, stabilizatora i dodanih aroma. Također, odlučili smo ostati vjerni svojim ciljevima, biti iskreni i autentični.

HRANJIVE SJEMENKE I BILJKE

Matičnjakovi proizvodi su potpuno prirodni paketi izvornih, aktivnih i hranjivih nutrijenata iz sjemenki i biljaka, sačuvani od suvišne obrade i agresivnih metoda. Najpoznatiji smo po „zlatnoj paleti“ hladno prešanih ulja koju čine ulje crnog kima, sikavice, konoplje, boljeg lana, oraha, lješnjaka, marelice, grožđa i repice. Hladno prešana ulja neophodna su u svakodnevnoj prehrani i preduvjet su dobrog zdravlja, a obzirom da su upravo hladno prešana ulja bili naši prvi proizvodi, njima dugujemo priznanje i šansu za razvoj uspješnog brenda, ali i zadovoljstvo što doprinosimo i pazimo na zdravlje naših kupaca.

Osim terapeutskih vrijednosti, naša hladno prešana ulja koriste se u svakodnevnoj prehrani, dodaju se u smoothie, salate i variva, koliko radi zanimljivog okusa svakog pojedinog ulja, toliko i radi nutritivnog bogatstva koje naše ulje dodaje obroku. Ubrzo nakon hladno prešanih ulja razvili smo seriju funkcionalnih mednih pripravaka i različite ekstrakte ljekovitog bilja. Novost u asortimanu su i prirodne proteinske tjestenine, u kojima je zastupljenost sjemenki 20% što je gotovo endemska pojava na policama.

100% LJUBAVI, 0% KEMIJE

Tjestenine su nam predstavljale izazov u razvoju jer se pokazalo da nije lako postići zadovoljavajuću formu i okus, a sve bez aditiva i stabilizatora. Međutim, u nijednom se trenutku nije odustajalo od nama zadanih principa koje prati i naš slogan „100% ljubavi, 0% kemije“. Na tim temeljima nastale su tjestenine od oraha, lješnjaka, buče, prehrambene konoplje, sezama i chia sjemenki.

One u svom sastavu sadrže u prosjeku 18 g proteina i 8 g vlakana po obroku, što ih čini dobrim odabirom u svakodnevnoj kuhinji. Vjerujemo da će naše tjestenine postati predvodnici domaće superfood kategorije jer pomoću njih kupci dodaju više hranjive vrijednosti u svoje obroke, a bez da se žrtvuje okus. Važno je naglasiti da su rađene bez jaja kako bi vegani i vegetarijanci mogli slagati svoje menije.

Takva vrsta prehrane zahtjeva više vremena, educiranja i planiranja, a s našim tjesteninama ste u mogućnosti pravilno iskombinirati izvor proteina u prehrani bržom pripremom kuhanja za 2-3 minute. Novost u asortimanu su i voćni namazi koji se u velikom broju namaza ističu svojom jedinstvenošću – kombinacijom voća i orašastih plodova, napravljeni na tradicionalan način bez dodataka umjetnih sladila, a opet toliko ukusni i slasni. U našoj Matičnjakovoj priči i proizvodima je sve važno i na sve se pazi, na okus, na prirodnu boju, nutritivnu shemu, ambalažu, sve se sažima u tri riječi: zdravo, svježe, domaće.

Proizvode možete pronaći u specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane, određenim ljekarnama, a odnedavno i u prodajnim mjestima Kauflanda te Veronika delikatesa. Također posjetite webshop Matičnjaka www.maticnjakshop.com na kojemu možete pronaći detaljnije informacije o proizvodima.