Tvrtka Lipapromet donirala mobilni respirator Specijalnoj bolnici za plućne bolesti

Društveno odgovornom inicijativom donacije mobilnog respiratora želimo dodatno zaštititi osobe s privremeno ili trajno narušenom funkcijom pluća

U prostorima Specijalne bolnice za plućne bolesti danas je održana primopredaja mobilnog respiratora Philips Trilogy Evo kojega je predsjednik uprave tvrtke Lipapromet Darko Balun uručio ravnatelju bolnice prim. dr. sc. Marinku Artukoviću, dr. med. uz prisustvo zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba, dr.sc. Jelene Pavičić Vukičević, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, dr.sc. Vjekoslav Jeleč, dr.med. te njegova zamjenica Mirela Šentija Knežević, prof.log., univ.spec.admin.urb. Donacija mobilnog respiratora dio je društveno odgovorne inicijative koju je kao odgovor na pandemiju pokrenula tvrtka Lipapromet s ciljem zaštite osoba s privremeno ili trajno narušenom funkcijom pluća.

„Tvrtka Lipapromet od svojih početaka nastojala je biti pouzdan partner zajednici u kojoj djeluje. Društveno odgovorno poslovanje sastavni je dio identiteta i poslovnih aktivnosti Lipaprometa. Pandemija COVID-a 19 uvjetovala je brojne promjene u našim životima, pojavili su se brojni izazovi na koje treba odgovoriti, kako u profesionalnom, tako i u osobnom životu. Svjesni smo teških okolnosti u kojima se nalazi zdravstveni sustav, institucije, ali i civilno društvo te svi oni u ovim izvanrednim okolnostima ulažu neizmjerno veliki napor i trud kako bi se ljudski životi pravovremeno zaštitili. Stoga vjerujem da smo ovom donacijom Specijalnoj bolnici za plućne bolesti direktno pomogli našim zdravstvenim djelatnicima i svim pacijentima, čije je zdravlje u ovim trenutcima, nažalost, pod većim rizikom. Ova donacija dio je nastojanja Lipaprometa da u ovim okolnostima pomogne zdravstvenim ustanovama u suzbijanju pandemije koronavirusa (COVID-19) i liječenju oboljelih sugrađana“, naglasio je Darko Balun, predsjednik uprave tvrtke Lipapromet.

Mobilni respirator Philips Trilogy Evo jedini je ventilator za kućnu skrb namijenjen za uporabu pacijentima težine od 2,5 kg nadalje u usporedbi s drugim vodećim respiratorima u industriji, a poseban je i po tome što pruža kvalitetnu terapiju čak i najmlađim pacijentima. Vrijednost donacije iznosi 74.000 HRK.

„S obzirom na posebnu zaštitu i skrb koja je plućnim bolesnicima potrebna u vremenu koji je pred nama, zahvalni smo što je tvrtka Lipapromet prepoznala napore koje djelatnici Specijalne bolnice za plućne bolesti svakodnevno ulažu kako bi osigurali zaštitu naših pacijenata. Zaštita pacijenata s privremeno ili trajno narušenom funkcijom pluća osobito je važna s obzirom na njihov veći rizik obolijevanja od SARS-CoV-2 virusa. Vjerujem da zajedničkim snagama možemo stvarati bolje društvo, osobito u vremenima koja su izazovna, što smo pokazali i kroz realizaciju ove društveno odgovorne inicijative“, zaključio je ravnatelj Specijalne bolnice za plućne bolesti, prim. dr. sc. Marinko Artuković, dr. med.

„Specijalna bolnica za plućne bolesti je sekundarna Covid bolnica i zbrinjava najteže pacijente oboljele od Covid -19 bolesti. Grad Zagreb aktivno podupire svaki doprinos i djelovanje koje za cilj ima zaštitu zdravlja njegovih građana, a osobito u ovim izazovnim vremenima kroz koje trenutno svi prolazimo. Iznad svega nam je važno zaštititi osobe s većim rizikom obolijevanja od SARS-CoV-2 virusa. Upravo smo zbog toga podržali društveno odgovornu inicijativu tvrtke Lipapromet koja je prepoznala i pravovremeno odgovorila na potrebe posebne zaštite pacijenata s privremeno ili trajno narušenom funkcijom pluća doniranjem mobilnog respiratora ovoj zdravstvenoj ustanovi u svrhu unapređenja liječenja i zaštite zdravlja najtežih bolesnika. Pandemija COVID-a 19 uvjetovala je brojne promjene u našim životima, kao i svakodnevni izazovi na koje treba odgovoriti. Stoga, u svoje osobno ime te u ime Gradonačelnika grada Zagreba g. Milana Bandića zahvaljujem na ovoj donaciji- mobilnom respiratoru neophodnom u svakodnevnom spašavanju ljudskih života.  Posebno ovom prigodom zahvaljujem svom zdravstvenom i drugom tehničkom osoblju na čelu s ravnateljem Ustanove prim. dr. sc. Marinkom Artukovićem na predanom radu jer u ovim izvanrednim okolnostima ulažu neizmjerno veliki napor i trud kako bi se ljudski životi pravovremeno zaštitili“, zaključila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, dr.sc.  Jelena Pavičić Vukičević.