Zvijezda podržava socijalno poduzetništvo Udruge Slijepih

Sapuni s točkicama koje izrađuju članovi Udruge Slijepih Zagreb

Zvijezda nastavlja podržavati rad Udruge Slijepih Zagreb donacijom sirovina, suncokretovog i maslinovog ulja te kokosove masti za izradu Sapuna s točkicama. Udruga Slijepih zakoračila je u sferu socijalnog poduzetništva kako bi stvorila radna mjesta za svoje članove te osnovala tvrtku Sfera Visia. Ova tvrtka i njezini zaposlenici, slijepe i slabovidne osobe, koriste ulje i mast za proizvodnju krutih i tekućih sapuna. Kruti sapuni na sebi sadrže točkice koje podsjećaju na Brailleovo pismo – pa otuda potječe i naziv Sapuni s točkicama. Ideja je nastala prije gotovo deset godina, a danas čitav tim ljudi izrađuje ove jedinstvene sapune.

„Donacije nam znače puno za stabilnost poslovanja i očuvanje radnih mjesta koja su isključivo namijenjena osobama oštećenog vida. Posljednja donacija sirovina za proizvodnju, kao i sve dosadašnje donacije Zvijezde plus, pridonose stabilnosti našeg poslovanja, što omogućuje da dio sredstava usmjeravamo i prema Udruzi Slijepih Zagreb čime pomažemo kompletnom članstvu Udruge. Zahvaljujemo na posljednjoj donaciji koja objedinjeno premašuje 300 litara jestivog suncokretovoga ulja, maslinovoga ulja i kokosove masti. Vjerujemo i nadamo se da će ova potpora biti nastavljena i u narednim godinama, sukladno našim potrebama i tržišnim izazovima“, izjavio je Siniša Slunjski ispred Udruge Slijepih Zagreb i tvrtke Sfera Visia.

„Donacijom sirovina suncokretovog i maslinovog ulja te kokosove masti podržavamo socijalno poduzetništvo u Hrvatskoj. Zvijezda je ponosna što je dio tog procesa, odražavajući time i našu predanost inkluziji slijepih i slabovidnih osoba u društvo i tržište rada“, istaknuo je Tomislav  Alagušić, predsjednik Uprave Zvijezde Plus.

Sapuni su pažljivo dizajnirani, u potpunosti su izrađeni od prirodnih materijala bez sintetičkih dodataka i životinjskog porijekla. Sfera Visia proizvodi tekuće i krute sapune s motivima hrvatskih gradova – Zagreb, Dubrovnik, Zadar, ali radi i personalizirane sapune. Ovi sapuni često se kupuju i kao poslovni pokloni ili suveniri. Sapuni s točkicama su također i idealan božićni poklon s obzirom na to da se već samom kupnjom čini promjena te omogućuje rad slijepim i slabovidnim osobama. Ujedno, sapuni s blagdanskim motivima nose i poruku Sretan Božić, naravno napisanu točkicama, tj. na Brailleovo pismu.