Marko Marušić novi partner u PwC-u Hrvatska

Marko Marušić je od 1. siječnja novi partner u PwC-u Hrvatska, gdje će biti zadužen za razvoj usluga iz područja PDV-a i drugih neizravnih poreza, transfernih cijena i knjigovodstvenih usluga, ali i daljnji razvoj PwC-ovog poslovanja u Hrvatskoj u cjelini, čemu će zasigurno doprinijeti njegovo bogato dosadašnje iskustvo i brojni projekti koje je uspješno realizirao.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je u odjelu revizije zagrebačkog ureda Arthur Andersena 1999. godine, gdje se ubrzo pridružio timu za porezno savjetovanje. Karijeru je nastavio u najvećim međunarodnim društvima za intelektualne usluge, gdje je napredovao do pozicije menadžera. Godine 2007. pridružio se lokalnom društvu, u kojem je znatno doprinio njegovom rastu, čime je ono postalo jedno od vodećih društava za porezno savjetovanje u Hrvatskoj, a koje je ubrzo postalo i dijelom međunarodne mreže. Zajedno s ostalim partnerima i većinom zaposlenika 2013. godine pridružio se PwC-u Hrvatska, gdje je preuzeo dužnost direktora u Odjelu za porezne i regulatorne usluge. Imao je važnu ulogu u uspješnoj integraciji timova iz ova dva društva, čime je PwC Hrvatska već više godina po prihodima i broju klijenata u samom vrhu pružatelja usluga savjetovanja u području poreza.    

Tijekom svoje dvadesetogodišnje karijere u porezima, Marko je radio i dalje radi za klijente iz raznih sektora, od telekomunikacija, bankarstva i financijskih usluga, trgovine na malo do automobilske industrije.

Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i dugogodišnji je član britanske udruge ovlaštenih računovođa (Association of Chartered Certified Accountants – ACCA).

Povodom svog imenovanja na mjesto partnera u poreznim i regulatornim uslugama PwC-a Hrvatska, Marko je istaknuo: „Doista sam počašćen ovim imenovanjem, koje je rezultat zajedničkog napora svih mojih kolegica i kolega, a posebno onih iz odjela poreznih i regulatornih usluga. U samo nekoliko godina zajedno smo izgradili vrlo uspješan i stabilan tim, posebno usredotočen na kvalitetu usluga koje pružamo s ciljem da pomognemo klijentima u rješavanju važnih problema s kojima se susreću, što je i dio misije PwC-a. O tome najbolje svjedoči zadovoljstvo naših klijenata. Posebno mi je drago što ovo moje unaprjeđenje dolazi u vrijeme gospodarske neizvjesnosti jer potvrđuje da PwC raste unatoč izazovnim vremenima u kojima se nalazimo.“