Gavrilović donirao zgradu i zemljište za petrinjsku srednju školu

Gavrilović (Foto: Arhiva)

Mesna industrija Gavrilović donirala je zgradu i pripadajuće zemljište Gavrilovićeve škole, za izgradnju buduće Petrinjske srednje škole, igrališta, parkirališta te ostale infrastrukture, izvijestili su iz te tvrtke koja je za donaciju potpisala ugovor s predstavnicima Srednje škole Petrinja.

Napominjući kako su time poduzeli konkretne korake za pomoć u obnovi, iz Gavrilovića dodaju da je riječ o donaciji kojom uz zgradu škole, površine 2.400 metara četvornih, doniraju i dvorište ukupne površine više od 8.000 metara četvornih.

Donacija je, kako kažu, rezultat obećanja predsjednika Uprave MI Gavrilović Georga Gavrilovića ml. od 5. siječnja kada je tvornicu posjetio premijer Andrej Plenković. Gavrilović je tada predložio da će Gavrilovićevu školu donirati Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Sisačko-Moslavačkoj županiji s ciljem brze normalizacije života u Petrinji i nastavka kvalitetnog obrazovanja petrinjskim školarcima.

Na inicijativu Gavrilovića odmah je reagirao njezin ravnatelj Srednje škole Petrinja Milan Orlić i ogromnim angažmanom izgurao protokole do kraja te u kratkom roku skupio sve potrebne suglasnosti i osigurao status za potpis ugovora o donaciji, kaže se u priopćenju.

Zgrada Srednje škole Petrinja, neorenesansna školska zgrada smještena u gradskom centru, sagrađena je 1871. godine i teško je oštećena u potresu. No njezina vrijedna nastavna oprema je uglavnom ispravna i u dobrom stanju i već je u dobroj mjeri izmještena iz zgrade. Ravnatelj Orlić pokrenuo je crowdfunding donatorsku kampanju, želeći prikupiti novac za preseljenje u novi objekt.

Ciljani dan useljenja u novu školu je 15. svibnja ove godine.

Srednja škola Petrinja i Mesna industrija Gavrilović imaju dugogodišnju, uspješnu suradnju kroz podupiranje niza projekata usmjerenih na postizanje što kvalitetnijih uvjeta rada u školskim učionicama i stručnim praktikumima.

Uz donaciju školske zgrade, Gavrilović će donaciju zaokružiti i opremanjem informatičke učionice Srednje škole Petrinja, kako bi učenici imali uvjete za učenje i pripremanje za digitalizaciju, poručuju iz uprave te tvornice.