Tvrtka AGRIVI novu godinu započela sa šest novih partnera

Domaća agrotehnološka kompanija AGRIVI, koja je razvila jedan od vodećih globalno priznatih softvera za digitalizaciju i upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, novu je godinu započela širenjem partnerske mreže na četiri važna svjetska tržišta. Nakon što je u studenom prošle godine tvrtka osigurala novu rundu financiranja u visini od 30,2 milijuna kuna za širenje na globalnom tržištu, prvi mjesec 2021. završila je sa šest novih velikih partnera u Europi, Bliskom istoku, Aziji i Americi.

Nova partnerska mreža osigurat će tvrtki AGRIVI daljnje širenje i pozicioniranje na globalnom tržištu te povezivanje s proizvođačima koji će AGRIVI platformu koristiti za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom i povećanje usjeva i prihoda. Rješenje tvrtke AGRIVI jedno je od najopsežnijih rješenja za digitalizaciju poljoprivredne proizvodnje te pomaže poljoprivrednim gospodarstvima i poljoprivredno-prehrambenim tvrtkama u više od 100 zemalja diljem svijeta u ostvarivanju ekonomski i ekološki održive poljoprivredne proizvodnje.

Na listi novih partnera je tvrtka RHE Solutions koja surađuje s poljoprivrednim proizvođačima iz zemalja jugoistočne Azije s ciljem unapređenja njihova poslovanja i donošenja neposredne vrijednosti, a za čije potrebe AGRIVI već prevodi aplikaciju na malajski jezik. AGRIVI rješenje od 2021. koristi i malezijska kompanija MD Labs, usmjerena na razvoj nacionalne platforme za proizvođače palminog ulja. Upravo će AGRIVI rješenje u novoj platformi imati ključnu ulogu u procesima od proizvodnje, preko prerade i prodaje te tako korisnicima omogućiti uvid u detaljnu analitiku proizvodnje, s ciljem unapređenja i povećanja efikasnosti te produktivnosti.

Matija Žulj, glavni izvršni direktor i osnivač tvrtke AGRIVI

Tvrtka Chatwin, koja posluje u Dominikanskoj Republici i drugim karipskim zemaljama, novi je partner na američkom tržištu koji će AGRIVI rješenja za unapređenje poslovanja nuditi farmerima. Novi partner na istom je tržištu je i tvrtka BCTS Consulting koja posluje u devet zemalja Latinske Amerike. Popisu partnera u Europi pridružila se latvijska kompanija Farmapp. Oni će uz pomoć AGRIVI softvera pomoći mladim poljoprivrednicima iz pet baltičkih zemalja u tranziciji njihovih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Među kompanijama koje uz AGRIVI planiraju snažniji rast u 2021. godini je i VeggiTech koji se bavi uzgojem povrća u pustinjskim krajevima na Bliskom istoku i kojem će AGRIVI pomoći u snažnijem adresiranju tog tržišta s velikim potencijalom.

„Dodatno potpomognuti novom rundom financiranja od prošle godine, ušli smo u fazu jače ekspanzije, posebno na tržištima Europe i Amerike, no kontinuirano pratimo prilike i na svim drugim potentnim tržištima. Ponosan sam da početak godine slavimo sa znatno ojačanom mrežom partnera s kojima ćemo raditi na daljnjem rastu i promicanju digitalizacije poljoprivrede“, istaknuo je Matija Žulj, glavni izvršni direktor i osnivač tvrtke AGRIVI.

O uspjesima kompanije dodatno govori i podatak da je prošle godine konzultantska kompanija Ernst&Young u svojem izvješću istaknula upravo AGRIVI kao idealno rješenje za digitalizaciju nacionalne poljoprivrede, koji može donijeti pozitivan utjecaj na poljoprivredu i na čitavo gospodarstvo, a može se financirati iz EU sredstava.

O AGRIVIJU

AGRIVI je globalna agrotehnološka tvrtka osnovana 2013. godine. Tvrtka ima urede u Londonu, Bukureštu, Zagrebu i Varšavi te podržava poljoprivredno-prehrambene tvrtke u više od 100 zemalja.  AGRIVI softver za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom koriste profesionalni poljoprivrednici svih veličina, prehrambene kompanije, agro-banke i drugi dionici industrije poljoprivrede i hrane, a lokaliziran je na 15 jezika. Zahvaljujući AGRIVI tehnološkom rješenju korisnici u samo nekoliko klikova mogu dobiti sve informacije o svakoj fazi proizvodnje, ali i mnoštvo iznimno korisnih informacija koje omogućuju planiranje proizvodnje i pravovremeno realiziranje agrotehničkih mjera. AGRIVI danas surađuje s vodećim globalnim korporacijama u industriji, poput američkog Driscoll’sa, najvećeg proizvođača bobičastog voća na svijetu, švicarskog Nestlea koji osigurava kvalitetu voća za svoje tvornice dječje hrane upravo pomoću AGRIVI rješenja te azijskog Helvetasa koji pomoću ovog softvera osigurava sljedivost proizvodnje riže za više od 4000 malih poljoprivrednika. Uz to, ključni analitički izvještaji pozicioniraju tvrtku AGRIVI među vodeće globalne lidere u upravljanju poljoprivrednim gospodarstvima.