Julius Meinl: Ulaganje u edukaciju je ulaganje u budućnost

Tvrtka Julius Meinl organizirala SCA Barista Skills trening za svoje zaposlenike – visoko cijenjeni trening u svijetu kave

Coffee Skills Program svjetski je priznati program edukacije krovne asocijacije u svijetu kave Specialty Coffee Association (SCA). Tvrtka Julius Meinl organizirala je SCA Barista Skills trening za sve svoje prodajne predstavnike u Hrvatskoj, s ciljem unapređenja kvalitete usluge prema svojim kupcima.

Cjelokupni program edukacije se sastoji od šest modula s tri razine. Samo tri osobe u Hrvatskoj su certificirani SCA treneri te mogu izdavati diplome. Dvoje od njih zaposlenici su tvrtke Julius Meinl Hrvatska.

”Ovo je velika vrijednost za nas. Iskoristili smo ovaj ”tihi” period za edukaciju, kada su ugostiteljski objekti bili zatvoreni. Svi naši prodajni predstavnici, njih više od 40, prošli su SCA Barista Skills Trening i svi su uspješno položili tečaj i dobili certifikat.

U sklopu ovog modula uče se osnovna znanja – o kavi kao biljci, uzgoju kave, vrstama, načinu branja, metodama obrade, prženju, s naglaskom na pripremi kave i osnovnim barističkim vještinama. Uče se osnove rukovanja aparatom za kavu, mlincem, pravilna priprema espressa i napitaka s mlijekom na bazi espressa.

Ubacili smo i elemente osjetilnog prepoznavanja i ocjenjivanja kave tzv. cupping, što je dodatno obogatilo trening”, rekao je Ivan Škarika, Hotel & KA Manager Julius Meinl Hrvatska i certificirani SCA trener.