SMARTIES® transformira ambalažu proizvoda u reciklabilni papir

Prelazak na reciklabilnu papirnatu ambalažu, vodećoj svjetskoj prehrambenoj kompaniji Nestlé omogućuje uklanjanje otprilike 250 milijuna plastičnih pakiranja koja se prodaju na globalnoj razini svake godine

SMARTIES®, globalno popularni konditorski brend vodeće svjetske prehrambene kompanije Nestlé, odsad za svoje proizvode širom svijeta koristi papirnatu ambalažu koja se može reciklirati. To predstavlja važan napredak na putu prema obavezi da će do 2025. godine 100 % ambalaže Nestlé proizvoda biti moguće reciklirati i ponovno upotrijebiti, s posebnim naglaskom na izbjegavanje plastičnog otpada.  

SMARTIES® je prvi dječji konditorski brend u našem konkurentskom okruženju koji mijenja svoj portfelj proizvoda od plastike do pune papirnate ambalaže koja se može reciklirati. Deset posto asortimana već je bilo pakirano u reciklabilnu papirnatu ambalažu, a sada je to globalno učinjeno i s preostalih 90 % asortimana. Prelazak na reciklabilnu papirnatu ambalažu, vodećoj svjetskoj prehrambenoj kompaniji Nestlé tako omogućuje uklanjanje otprilike 250 milijuna plastičnih pakiranja koja se prodaju na globalnoj razini svake godine.

„Preusmjeravanje SMARTIES® ambalaže na papir koji se može reciklirati jedna je od naših ključnih inicijativa održivog pakiranja u konditorskoj kategoriji. Tranzicija prema ovoj vrsti ambalaže započela je krajem 2020. i početkom 2021. godine. Iznimno smo zadovoljni činjenicom da se od sredine travnja, SMARTIES® bomboni u potpuno reciklabilnim pakiranjima nalaze i na policama hrvatskih trgovina”, izjavila je Silvia Sticklea, izvršna direktorica konditorskog asortimana za Jugoistočno tržište.

Nova papirnata ambalaža SMARTIES® dobiva se iz obnovljivih izvora, a izrađena je od presvučenog papira, papirnatih omota ili kartona. Također, informacije o pravilnom odlaganju papirnate ambalaže SMARTIES navedene su na etiketama proizvoda, sa svrhom podizanja svijesti potrošača o važnosti recikliranja. 

Djeci omiljeni šareni bomboni s mliječno-čokoladnom jezgrom, dobiveni su iz 100 % certificirane sirovine kakaa iz održivog uzgoja, od prirodnih boja i bez konzervansa. Ovisno o prilikama u kojima se konzumiraju, mogu se pronaći u četiri različita pakiranja, od manjih pogodnih za putovanja te većih za dijeljenje s prijateljima. Također, u smjeru prelaska na reciklabilnu papirnatu ambalažu idu i drugi poznati brendovi u Nestlé asortimanu, kao što su KIT KATLion i After Eight.

„Osim vrlo važne transformacije ambalaže proizvoda, daljnji fokusi kompanije Nestlé uključuju korištenje obnovljivih izvora električne energije, zelenije oblike transporta  te kontinuiranu edukaciju, kako zaposlenika, tako i potrošača. U dvije tvornice iz Nestlé Jugoistočnog tržišta, iz kojih na hrvatsko tržište dolazi dio KIT KAT te THOMY i MAGGI asortimana – u Surčinu i Sofiji ostvaren je cilj nultog utjecaja na životnu sredinu. To znači kako je proizvodni proces u tvornicama u potpunosti bez otpada koji završava na deponijima, a postignute su i važne uštede vode i električne energije te smanjenje emisija stakleničkih plinova“, objasnila je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija kompanije Nestlé Adriatic.

Nestlé ovime pokazuje svoju predanost prema nultom utjecaju na okoliš