Studenac pokroviteljstvom podržao dva najveća hrvatska teniska turnira

Vodeći maloprodajni lanac jadranske obale jedan je od sponzora najpoznatijih hrvatskih teniskih natjecanja u Bolu na Braču i Umagu

Studenac, glavni maloprodajni lanac na Jadranu, pokroviteljstvom je podržao dva najpoznatija hrvatska teniska turnira – WTA Croatia Bol Open i ATP Plava Laguna Croatia Open Umag.

„Drago nam je što imamo priliku podržati sportska događanja koja su Jadranu donijela međunarodnu slavu i postala svojevrsni hrvatski brendovi. Budući da je Studenac i sam vezan uz područje jadranske obale, želja nam je bila dati svoj doprinos najvećim hrvatskim teniskim okupljanjima koja iz godine u godinu privlače sve više domaćih i stranih ljubitelja tenisa. Također, sportska natjecanja u Hrvatskoj su oduvijek bila jedan od čimbenika koji povezuju i donose radost zajednici, a Studenac, kao prava trgovina susjed, i na ovaj se način želio približiti i dati svoj doprinos lokalnoj zajednici“, izjavila je direktorica marketinga Studenca Nina Mimica.

Nina Mimica, direktorica marketinga Studenca

WTA Croatia Bol Open održava se od 7. do 12. lipnja u Bolu na Braču, a prema riječima organizatora, peto izdanje poznatog ženskog teniskog okupljanja ove godine dovodi neka od najjačih imena ženskog tenisa.

„Unatoč nikad težim uvjetima za organizaciju događaja, ponosan sam što je ovogodišnje, peto izdanje turnira WTA Croatia Bol Open dosad najjače – čak je 13 prijavljenih tenisačica među Top 100, a vraćaju nam se i sve dosadašnje pobjednice Bola! U izazovnoj godini poput ove, neizmjerno nam je važna podrška sponzora i drago mi je da je Studenac prvi put podržao upravo ovo, najjače izdanje turnira. Također, to je prvi put da je među sponzorima turnira u Bolu na Braču maloprodajni trgovački lanac. WTA Croatia Bol Open postao je prepoznatljiv brend Dalmacije, a Studenac je godinama zaštitno lice jadranske obale, dućan s kojim smo odrastali i kojemu se vraćamo, zbog čega me ova suradnja posebno veseli i vjerujem da će se nastaviti i u budućnosti“, rekao je direktor turnira WTA Croatia Bol Open Feliks Lukas.

Osim podrške poznatom ženskom teniskom turniru na Braču, Studenac je sponzorstvom podržao i najdugovječniji teniski turnir u Hrvatskoj i regiji – Plava Laguna Croatia Open Umag, koji će, nakon godine stanke, od 16. do 25. srpnja ponovno okupiti svjetske tenisače.

„Plava Laguna Croatia Open Umag nastavlja svoju sportsku tradiciju dulju od tri desetljeća. Umaški turnir za nas je mnogo više od teniskog turnira. Riječ je o događanju koje se svake godine u svim segmentima nadograđuje i unapređuje novim sadržajima. U budućnosti ga želimo dodatno internacionalizirati i povećati njegovu atraktivnost za publiku i ostale sponzore jer, osim što je snažan alat za međunarodnu promociju turizma, ujedno je i poluga za daljnji razvoj teniskog poslovanja u Umagu. Ove godine Plava Laguna uložila je više od milijun kuna u svoju tenisku infrastrukturu. Umag je najvažnije tenisko središte za Istru, Hrvatsku i regiju, stoga ćemo i dalje raditi na unapređenju novih teniskih sadržaja, kako bismo tu poziciju dodatno ojačali. Iznimno nam je drago da nas je ove godine podržao i Studenac te nam pomogao da zajedničkim snagama ljubiteljima tenisa omogućimo njihov omiljeni turnir“, rekla je direktorica Izvršnog odbora Plava Laguna Croatia Open Umag Arlen Brozić.

Društveno odgovorno poslovanje i podrška zajednici dugoročni su strateški ciljevi tvrtke Studenac, a aktualna pokroviteljstva sportskih događanja nastavak su provedbe poslovne strategije. U 2020. godini Studenac je pokrenuo društveno odgovorni projekt „Korak bliže prirodi“ kako bi zajedno sa zaposlenicima tvrtke i u suradnji s ronilačkim klubovima dao svoj doprinos očuvanju prirode, a time i održivom razvoju i kvaliteti života zajednice.